Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Burgemeester bezoekt held in Den Bommel

Foto

Burgemeester Heijkoop van de gemeente Oostflakkee bracht vrijdag 29 oktober 2010 een bezoek aan de 18-jarige John van Gelder uit Den Bommel. John hielp namelijk eind september 2010 een dorpsgenoot nadat zij in de sloot was gevallen.

Op 30 september 2010 reed John in de polder van Den Bommel op weg naar huis en zag een fiets in de berm liggen. Hij stopte en zag tot zijn verbazing een vrouw in de sloot liggen. Zonder aarzelen ondernam hij actie; hij sprong in de sloot en belde 112. Omdat de vrouw zelf niet in staat was haar hoofd boven water te houden, hielp John haar hierbij.

Al snel arriveerde de brandweer die hen uit hun benarde positie hielp. Tijdens het wachten op de brandweer raakten zij in gesprek en bleken zij elkaar te kennen. De vrouw die John hielp bleek mevrouw Donkersloot te zijn, woonachtig in dezelfde straat als John. Zij was haar evenwicht verloren en in de berm terechtgekomen met haar fiets. Vervolgens viel zij in de sloot. Om te laten weten dat hij wat later thuis zou zijn, belde John zijn moeder met de mededeling: "Stop maar even met koken, want ik sta in de sloot, en mevrouw Donkersloot zit op mijn schoot!".

John deed er tijdens het bezoek van de burgemeester heel nuchter over, hij vindt het heel normaal wat hij heeft gedaan. Echter, als hij niet in de sloot was gesprongen, had mevrouw het misschien niet na kunnen vertellen.  Burgemeester Heijkoop vond dit zo'n heldhaftige actie en bezocht John daarom thuis. Hij bedankte hem met een bos bloemen en een kleine attentie.