Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Burgemeester feliciteert echtpaar met 60-jarig huwelijk

Foto

De heer en mevrouw Van den Ouden hebben elkaar in Ooltgensplaat ontmoet bij de tram. Toentertijd gingen de meisjes uit het dorp naar de tram en jongens uit een ander dorp kwamen op de fiets of met de tram naar Ooltgensplaat. En daar is de vonk overgesprongen. Na een poosje verkering zijn ze in 1952 getrouwd en gingen aan de Stationsweg in Oude-Tonge wonen.

Echter na 9 maanden overkwam hen de Watersnoodramp. Hierdoor waren ze genoodzaakt te evacueren. Na een paar weken werd meneer Van den Ouden gevraagd om te helpen met de wederopbouw van Oude-Tonge. Tijdens Pinksteren van 1954 zijn ze in het huis in de Julianstraat gaan wonen, waar ze nu nog wonen. Het huis was geschonken door het Zweedse Rode Kruis. Ze kwamen hiervoor in aanmerking omdat hun hele huis en inboedel verloren was gegaan.

De heer Van den Ouden heeft in zijn werkzame leven als loonwerker gewerkt en in de gasombouw bij de Koni. Later is hij in de bouw terecht gekomen en werd allround metselaar en heeft dit tot zijn pensioen gedaan. Dat de heer Van den Ouden geen twee linker handen heeft werd burgemeester Huub van der Meer wel duidelijk toen hij trots zijn eigengemaakte kleine bakfiets liet zien (zie foto). Mevrouw Van den Ouden werkte vroeger in de violen en de uien en later ook nog bij mensen in de huishouding.

Na hun pensionering hebben ze zich beiden gestort op hun hobby's. De heer Van den Ouden knutselt heel graag in zijn schuur, heeft een hofje dat hij nog dagelijks zelf bijhoudt en ook leest hij nog aardappelen en uien, die hij in een grote zak op z'n fiets meeneemt naar huis.

Mevrouw Van den Ouden is gaan handwerken. Ze maakt van alles voor vrienden, buren, kennissen en familie. Samen doen ze nu 's morgens het huishouden en 's middags hun hobby. Ze hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en een achterkleinkind. De laatste woont helaas in Friesland maar gebreid en geknutseld wordt er in overvloed voor hem. Zaterdag 7 april 2012 wordt hun 60-jarige huwelijk gevierd met vrienden, familie en kennissen.