Nu op de radio: Archipel Love Songs

Burgemeester feliciteert familie Kreeft

Foto

Op 6 maart 2012 bracht burgemeester Huub A. van der Meer een gezellig bezoek aan het echtpaar Kreeft-Fluit in verband met hun 60-jarige huwelijk. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij hen een mooie bos bloemen. De heer en mevrouw Kreeft leerden elkaar kennen met rondjes lopen in het dorp (zoals ze dat vroeger deden). In eerste instantie viel mevrouw Kreeft op dat mooie dienstpak van de heer Kreeft maar vond hem later toch wel erg leuk.

Na een paar weken nam ze hem mee naar huis en werd hij door haar vader goedgekeurd. Na 6 jaar verkering trouwden ze op 6 maart 1952 en gingen tijdelijk bij haar ouders op de Kaai inwonen.

Na een paar maanden gingen ze op de Molendijk in een oud dijkhuisje wonen. In 1953 moesten ze evacueren naar Bunnik, waar hun oudste zoon werd geboren.

In 1957 zijn ze naar Canada vertrokken. De heer Kreeft kon daar via zijn oom Jan aan de slag in een groente- en aardappelbedrijf. Na een paar jaar in Canada kreeg mevrouw erg heimwee en kwamen ze - hoogzwanger van een tweeling - in 1960 terug. De familie Kreeft ging in de Julianstraat wonen en daar wonen ze nu nog. De heer Kreeft heeft bij de gemeente gewerkt en reed met vrachtwagen om de vuilnisbussen op te halen, en ook heeft hij vele wegen bereden met de strooiwagen. Mevrouw Kreeft heeft altijd veel kleding gemaakt voor de kinderen, nu puzzelt ze graag en gaat elke week naar haar clubjes. Haar gezondheid is de laatste tijd wat minder maar ze houdt er de moed in. Het echtpaar heeft 7 kinderen, 17 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen waar ze erg van genieten als die op bezoek komen.