Nu op de radio: Archipel Actueel

Burgemeester Heijkoop bezoekt held uit Den Bommel

Foto

Vrijdagavond 11 februari 2011 brachten burgemeester J. Heijkoop van Oostflakkee en wijkagent J. Kok een bezoek in Achthuizen aan de heer Hopman. Deze oudere meneer kwam maandag 7 februari 2011 ten val en belandde hierdoor in de sloot. Het gemeentebestuur en de politie vonden de daad van de heer Wessels zo bijzonder dat zij zowel de held als het slachtoffer een bezoek wilde brengen.

De heer Hopman lag uit het zicht in de sloot, tegen de kant aan. Siem Wessels uit Den Bommel kwam juist die maandagmorgen van de sportschool en zag in zijn ooghoek een vrij nieuwe fiets in de berm liggen. In eerste instantie schonk hij er niet echt aandacht aan, maar keerde toch maar even terug omdat er niemand in de buurt van de fiets zag. Opnieuw zag hij niets verdachts, maar bij het keren om weer terug naar Den Bommel te gaan zag hij iets zwarts in de sloot. Het bleek de heer Hopman te zijn die daar, naar eigen zeggen, al 10 tot 15 minuten in het ijskoude water lag. Zijn hoofd nog net boven water, zijn hand op de kant. Siem twijfelde geen moment, en liep gelijk naar de sloot en probeerde de man uit de sloot te halen. Dit lukte niet helemaal, omdat hij een paar dagen ervoor aan zijn knie was geopereerd. Hij hield de heer Hopman boven water, en belde het alarmnummer. De brandweer en ambulance waren snel ter plaatse en haalde de heer Hopman uit zijn benarde positie.

Burgemeester Heijkoop bedankte de heer Wessels hartelijk voor zijn heldendaad. Hij nam van de burgemeester met een bos bloemen en een kleine attentie. De burgemeester sprak de hoop uit dat iedereen zo zou handelen in een dergelijke situatie.