Nu op de radio: Koffie met...

Burgemeester Heijkoop reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Op 29 april 2010 kregen de dames Klem-van Kempen en Winkels-de Waal een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Heijkoop van de gemeente Oostflakkee opgespeld.

Mevrouw Klem-van Kempen is sinds 1993 actief vrijwilligster bij de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge, waar ze onder andere de rommelmarkten organiseert, wekelijks voor de bibliotheek werkt, de koffie-drinkmomenten verzorgt, de bejaarde mensen naar de kerk brengt en ze de zondagsschool leidt. Tevens is mevrouw Klem-Van Kempen sinds 2002 een zeer gemotiveerd bestuurder van de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis en sinds 2001 voorzitter van de Unie van Vrijwilligers.

Mevrouw Winkels-de Waal is al sinds de oprichting in 1975 leidster en vrijwilligster van de peuterspeelzaal in Achthuizen. Ze organiseert hiervoor onder meer evenementen, rommelmarkten en spelletjesdagen. Na de eerste 30 jaar dit werk op vrijwillige basis te hebben gedaan, is het voor haar de laatste jaren een betaalde baan geworden. Tevens is mevrouw Winkels-de Waal medeoprichtster van de in 2007 gestartte Jeugdgroep Achthuizen. Ook is zij vrijwilliger voor, en heeft zij geholpen bij de oprichting van, de BIWA (Bijna Integrale Werkgroep Achthuizen).

Dit alles was voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om de dames Klem-van Kempen en Winkels-de Waal te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.