Nu op de radio: Archipel bij nacht

Burgemeester maakt kennis met dorpsraad Ooltgensplaat

Tijdens de maandelijkse dorpsraadsvergadering van dinsdag 3 april 2012 maakte de nieuwe burgemeester H.A. van der Meer voor het eerst kennis met de leden door actief deel te nemen aan de vergadering. Besproken werd onder meer de intenties van de dorpsraad: "geen vechtgroep, actiecomité of klachtenbureau".

De dorpsraad ziet zich meer in het volgende: "Het zijn van een overlegorgaan tussen het dorp en de gemeente en het behartigen van de belangen van alle inwoners van Ooltgensplaat. De dorpsraad beoogt daarmee een adviserende en communicerende rol.

Thema's als wonen (woonomgeving, bestemmingsplannen), voorzieningen (winkels, scholen, accommodaties zoals sportveld/zaal en dorpshuis), verkeer en veiligheid en onderhoud van wegen en groenvoorziening en hondenpoep kwamen ter tafel. Over onder andere deze onderwerpen is de dorpsraad voornemens later dit jaar een enquête te houden onder de dorpsbewoners, met daar vervolgens aangekoppeld een bewonersavond in het nieuwe Multi Functioneel Centrum (MFC). Het doel daarvan is het inventariseren wat de wensen van de inwoners in Ooltgensplaat zijn. De dorpsraad wil deze wensen bundelen, zodat zij de gemeente hierover kan adviseren en zorgen dat de wensen ingepast worden in het gemeentebeleid. Zij vindt het daarbij van groot belang dat de bestaande verenigingen, stichtingen en andere initiatieven zoals bijvoorbeeld het buurtpreventieteam daarbij gekend en gehoord worden. De dorpsraad wil graag gebruik maken van hun kennis en expertise voor het goed kunnen laten functioneren van de dorpsraad.

De burgemeester bleek enthousiast over de intenties van de dorpsraad en gaat uit van een goede samenwerking. Heeft u vragen, ideeën of suggesties voor de dorpsraad of zou u zich graag als lid voegen bij de dorpsraad dan kunt u contact opnemen met info@dorpsraadooltgensplaat.nl. Ook is er binnenkort meer informatie te vinden via de website: www.dorpsraadooltgensplaat.nl.