Nu op de radio: Archipel bij nacht

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheiding uit

Foto

Op 29 januari 2010 kreeg de heer J. van den Nieuwendijk een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Heijkoop van de gemeente Oostflakkee opgespeld.

Sinds februari 1982 is de heer Van den Nieuwendijk vrijwillig brandweerman. Van 1997 tot 1998 heeft hij de taak van plaatsvervangend bevelvoerder gehad. Vanaf 1998 had hij de taak van bevelvoerder. In januari 2009 is de heer Van den Nieuwendijk gestopt met brandweeractiviteiten, na 27 jaar in dienst te zijn geweest.

De heer Van den Nieuwendijk was in 2000 mede-oprichter van de jeugdbrandweer in Den Bommel. Hij vervult op dit moment nog de taak van leider, en dat is al sinds 2000.

De activiteiten rondom de vrijwillige brandweer heeft de heer Van den Nieuwendijk met grote inzet en veel enthousiasme verricht.  Vanaf 1992 heeft de heer Van den Nieuwendijk 30 certificaten/diploma's behaald die betrekking hebben op de brandweertaken.
  
Dit alles was voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om de heer Van den Nieuwendijk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.