Nu op de radio: Archipel bij nacht

Burgemeester 'schouwt' Herkingen

De dorpsraad geeft regelmatig bij de gemeente aan waar aandachtspunten binnen de dorpskern van Herkingen. Te denken hierbij valt aan verkeersveiligheid, speelgelegenheid, aandacht voor jongeren en ander punten om het wonen in Herkingen te verbeteren.

Eens per jaar heeft de dorpsraad overleg met de burgermeester om de stand van zaken te bespreken. Verder zijn er gezamenlijke bijeenkomsten met de dorpsraden van Melissant en Dirksland om ervaring uit te wisselen en te bekijken of de ideeën van andere dorpsraden toepasbaar zijn in het eigen dorp. De burgemeester is aanwezig bij deze gezamenlijke dorpsradenbijeenkomst. Tijdens één van de gezamenlijke bijeenkomsten is afgesproken, dat de burgemeester éénmaal per jaar samen met de dorpsraad, tijdens een wandeling door het dorp, met eigen ogen komt kijken waar zaken binnen het dorp kunnen worden verbeterd.

Begein november 2010 was Herkingen als eerste van de drie dorpen aan de beurt. In het voorjaar, is afgesproken, wordt weer een 'schouw' verricht om te zien wat er verbeterd is.