Nu op de radio: De late avond

Burgemeester Stoop reikt drie lintjes uit

Donderdag 29 april 2010 werd in Verenigingsgebouw Ons Huis in Herkingen weer de traditionele Lintjesregen georganiseerd. Namens Hare Majesteit de Koningin reikte burgemeester drs. S. Stoop drie onderscheidingen uit, aan mevrouw A.J.M. van der Veer, de heer P.C. Kalle en de heer J.H. Kalle uit Herkingen.

Mevrouw Van der Veer
Mevrouw Van de Veer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich heeft ingespannen voor de samenleving als organist en zondagsschoolleidster over een periode van vijfentwintig jaar.

Al sinds jonge leeftijd is mevrouw Van der Veer actief in de Gereformeerde Gemeente van Herkingen.
In 1984 is zij gestart met het op het kerkorgel begeleiden van de samenzang tijdens de erediensten en vanaf juli 2006 is zij ook organist van het jeugdkoor "Luventa". Ook is mevrouw Van der Veer sinds 1983 betrokken bij de Zondagsschool, eerst om het zingen van de kinderen op het orgel te begeleiden, later ging zij ook Bijbelse verhalen vertellen en in 1989 werd zij leidster.

De heer Kalle
De heer Kalle heeft (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van onderwijs, kerkelijk leven, welzijn en voor de Landarbeidersvereniging Herkingen. Voor zijn verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Kalle is al vele jaren, sinds 1978, bestuurslid en voorzitter van de Landarbeidersvereniging Herkingen. Tijdens de ruilverkaveling in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft de heer Kalle zich intensief ingezet om de volkstuinen op een gunstige locatie voor de huurders te krijgen, in de nabijheid van de dorpskern.

In 1984 is de heer Kalle gestart als koster van de Gereformeerde Gemeente van Herkingen. Hij zorgt dat het kerkgebouw tijdig geopend is voor de erediensten, bijzondere diensten en de kerkelijke verenigingen. Daarnaast verricht hij alle voorkomende hand- en spandiensten, voert kleine bouwkundige onderhoudsreparaties uit, zorgt voor de klimaatbeheersing en verzorgt de tuin rond het kerkgebouw. Dit jaar neemt de heer Kalle afscheid als koster van de kerk.

De heer Kalle (raadslid gemeente Dirksland)
De heer Kalle heeft, op basis van zijn diverse maatschappelijke verdiensten, de versierselen behorend bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in ontvangst mogen nemen. De heer Kalle heeft zich ingespannen voor de samenleving op cultureel, maatschappelijk en politiek terrein en op het gebied van volkshuisvesting.

Al sinds jonge leeftijd heeft de heer Kalle altijd veel betrokkenheid getoond voor de samenleving en voor de gemeenschap in zijn woonplaats Herkingen, zo is hij bestuurslid geweest voor het Groene Kruis te Herkingen, de kiesvereniging van de SGP te Dirksland, de Christelijke Openbare Bibliotheek te Dirksland, de Stichting Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee en de Filatelistenvereniging Goeree-Overflakkee. Ook was de heer Kalle vrijwilliger bij Sjaloom Zorg.

De heer Kalle is sinds 1984 vicevoorzitter en lid van het bestuur van het Streekmuseum te Sommelsdijk. Voor dit museum verricht hij tevens vele voorkomende taken, zoals het verzorgen van het transport van goederen van en naar het museum, het vervangen van de suppoost tijdens vakantie en het onderhouden van de website.  Bij het 50-jarig bestaan van de Vereniging Streekmuseum heeft hij veel van de herdenkingsactiviteiten georganiseerd.

Van 1988 tot en met medio 2008 was de heer Kalle bestuurslid van de Molenstichting op Goeree-Overflakkee. Naast zijn taken als secretaris was betrokkene ook inzetbaar voor andere werkzaamheden. Daarnaast is de heer Kalle al vele jaren, sinds 1981, secretaris en penningmeester van de Landarbeidersvereniging Herkingen en raadslid (SGP) voor de gemeente Dirksland. Tussen 1986 en 1990 is hij ook wethouder geweest.