Nu op de radio: Archipel Love Songs

Burgercomité Herindeling Nee! opgericht

Vier ongeruste burgers en ondernemers op Goeree-Overflakkee hebben het initiatief genomen tot de oprichting van een burgercomité. Het comité met de naam 'Herindeling Nee' heeft als doel om aan te tonen dat er onvoldoende draagvlak is voor de provinciale plannen en is van plan om de herindeling tegen te houden.

Het bestuur van het burgercomité bestaat uit Hans Klijn, Mike Dreisch, Arjan van Wijk en Rob Poort. "De provincie probeert de indruk te wekken dat het een gelopen race is, maar het is de Tweede Kamer die uiteindelijk beslist. Als burgercomité maken wij ons grote zorgen over de gevolgen van de voorgenomen herindeling.", zegt Hans Klijn als voorzitter van het comité. "De provincie legt ons iets van bovenaf op, maar alleen al in Goedereede heeft 89% van de bevolking zich tegen herindeling uitgesproken."
 
Het burgercomité vindt dat het proces onzorgvuldig en ondemocratisch verloopt. Ook wordt er veel te weinig aandacht besteed aan de effecten van de herindeling voor burgers en het bedrijfsleven. "De financiële gevolgen blijven, ook na een simpele financiële scan, onduidelijk. Bovendien zijn er geen doelen gesteld over wat we met een nieuwe gemeente willen bereiken, bijvoorbeeld qua dienstverlening, beleid of belastingen. In het bedrijfsleven zou je zo nooit aan zo'n fusie beginnen", aldus Mike Dreisch (secretaris) die in het bedrijfsleven diverse malen met fusies te maken heeft gehad. 
  
Burgers van Goeree-Overflakkee die actief mee willen denken worden opgeroepen om zich te melden bij het burgercomité. Burgers kunnen ook zich als donateur tegen minimaal 1 euro per jaar opgeven via onderstaand email-adres.
 
Het burgercomité is bereikbaar via:
Herindeling Nee!
Burgercomité Goedereede
Postbus 224
3253ZK Ouddorp
www.neetegenherindeling.nl