Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bushokjes op Goeree-Overflakkee krijgen haltedisplays

Foto

De Provincie Zuid-Holland is bezig met de ontwikkeling van het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS). Begin 2010 plaatst de provincie samen met uw gemeente en de busvervoerder digitale borden met de vertrektijden van de bussen bij de bushaltes.

U kunt straks precies zien hoeveel minuten het nog duurt voordat de volgende bus vertrekt. Ongeveer 1500 digitale borden op zonne-energie worden geplaatst bij de helft van alle bushaltes in Zuid-Holland. Bij de grotere knooppunten, zoals busstations, plaatst de provincie ongeveer 100 grotere borden die op stroom werken. De plaatsing van de palen voor de haltedisplays is gepland in februari 2010. Van maart tot december worden de displays zelf gemonteerd.

Helpdesk
Reisinformatiegroep OV9292 houdt voor u de informatie op de borden in de gaten. Defecten aan een display kunt u melden bij de helpdesk van OV9292. De helpdesk is per telefoon bereikbaar op werkdagen van 06:00 uur tot en met 20:00 uur op 010 - 29 45 215 (normaal tarief). Buiten bovengenoemde tijden kunt u de wachtdienst bereiken per mail of via een telefonische melding op een antwoordapparaat. Op de displays staan de telefoonnummers waar u kunt melden dat een display defect is.

Calamiteit
Indien er sprake is van een calamiteit met invloed op het busverkeer (bijvoorbeeld mist, uitval van een bus, vertraging, omleiding e.d.) zal de verandering in de dienstregeling worden getoond op het digitale bord.

Blinden en slechtzienden
De provincie heeft in samenspraak met o.a. VIZIRIS, de belangenorganisatie voor blinden en slechtzienden, een voorstel uitgewerkt om blinden en slechtzienden te informeren over de vertrektijden van de bussen. Door middel van een bluetooth signaal krijgt de ontvanger een signaal in zijn telefoon die met spraaksoftware wordt voorgelezen. In 2010 start hiervoor een pilot. Voor vragen hierover en andere vragen die niet gaan over defecte displays, maar over het project, kunt u contact opnemen met de provincie Zuid-Holland op telefoonnummer: 070-4416562.