Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Buurtpreventie Ooltgensplaat een groot succes

Als gevolg van een toenemend aantal woninginbraken, is er sinds medio november 2011 een "pilot" buurtpreventie gestart in Ooltgensplaat. Begin maart 2012 is deze proef met alle betrokken partijen, de gemeente Oostflakkee, de politie en het buurtpreventieteam, geëvalueerd en het blijkt een succes te zijn. Daarom is besloten om de buurtpreventie voort te zetten. Het buurtpreventieteam is op zoek naar nog meer mensen die zich in willen zetten voor de veiligheid en leefbaarheid van Ooltgensplaat.

De burgemeester is zeer onder de indruk van de prestatie van het buurtpreventieteam.

Het buurtpreventieteam bestaat uit twintig leden waaronder twee coördinatoren. Tijdens de evaluatie kwamen de woorden "positief, nuttig en leerzaam" regelmatig ter sprake. De wijkagent van Oostflakkee heeft het team gecomplimenteerd voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen periode. De inzet van de buurtpreventie bleek een zeer waardevol en nuttige vorm van burgerparticipatie. Deelname aan de buurtpreventie getuigt van een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap van Ooltgensplaat.

Tijdens de evaluatie onderschrijft burgemeester Huub van der Meer het nut en de waarde van buurtpreventie en geeft hij aan dat de leerpunten van deze pilot meegenomen worden als basis voor het (eventueel) opzetten van buurtpreventie in de andere kernen.