Nu op de radio: Muzikale Hartewensen

Buurtpreventie Stellendam officieel van start

Foto

Op 31 oktober 2011 ging het buurtpreventieteam Stellendam van start. Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde van de gemeente Goedereede overhandigde de veiligheidvesten aan de leden van het buurtpreventieteam Stellendam. Daarna liep een deel van het team de eerste ronde vanaf het Haegse Huus. De gemeente en de politie willen met een buurtpreventieteam woninginbraken in Stellendam voorkomen.

Na de informatiebijeenkomst op 10 oktober 2011 en de kick-off bijeenkomst op maandag 24 oktober startte op 31 oktober het buurtpreventieteam Stellendam. Het buurtpreventieteam Stellendam bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor hun dorp. Op 31 oktober overhandigde burgemeester Ger van de Velde-de Wilde officieel hun veiligheidsvest. Dankzij deze vesten zijn ze goed zichtbaar in het donker. Ook functioneren de leden van het team als aanspreekpunt voor de inwoners van Stellendam.

"In een korte tijd hebben wij, politie en gemeente, een aantal inwoners van Stellendam bereid gevonden om gezamenlijk inhoud te geven aan het eerste buurtpreventieteam gericht op woninginbraakpreventie in de regio. Ik ben daar trots op! Geweldig om te constateren dat men zo gemotiveerd is. De leden van het buurtpreventieteam leveren een hele positieve bijdrage aan het veiligheidsgevoel in hun eigen kern, daar ben ik van overtuigd. Verder zou het mooi zijn als zich nog een aantal mensen als vrijwilliger zou melden", aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde.

De leden van het buurtpreventieteam lopen 's avonds in groepen door Stellendam en melden onveilige of verdachte situaties bij de politie. Ook attenderen ze buurtbewoners op onveilige situaties rondom hun woning. Door nauwe samenwerking en korte communicatielijnen met de politie, willen ze woninginbraken voorkomen. Buurtpreventie betekent 'buur voor de buurt zijn'. Dat brengt de buurt in beweging en levert concrete resultaten op.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Johan van Oeveren, wijkagent in Stellendam; dit kan per e-mail via inbraak.preventie.team@rijnmond.politie.nl of telefonisch via 0900 - 8844.