Nu op de radio: Sport Lokaal

Buurtpreventie Stellendam start met tweede seizoen

In samenwerking met de politie startte de gemeente Goedereede vorig jaar een buurtpreventieteam in Stellendam. De taak van het buurtpreventieteam is het voorkomen van inbraken in Stellendam. Buurtpreventie Stellendam startte met het treffen van voorbereidingen voor het tweede seizoen. Op dinsdag 30 oktober 2012 is er een kick-off meeting voor nieuwe en bestaande leden van het buurtpreventieteam in Stellendam.

Bij buurtpreventie zetten inwoners zich in voor een veilige en leefbare buurt. Zij doen dit samen met de politie en de gemeente. Door nauwe samenwerking en korte communicatielijnen voorkomen ze inbraken. Buurtpreventie betekent buur voor de buurt zijn. Dat brengt de buurt in beweging en het levert concreet resultaat op. De gemeente en de politie willen door middel van een buurtpreventieteam inbraken in Stellendam voorkomen. De leden van het buurtpreventieteam lopen 's avonds in groepen door Stellendam en melden onveilige of verdachte situaties bij de politie of de gemeente.

Afgelopen jaar boekte het team mooie successen. Door de surveillances waren er extra ogen voor de politie en werd de pakkans vergroot. Hierdoor vonden er in Stellendam minder inbraken plaats. In vergelijking met het winterseizoen 2010-2011 en afgelopen winter daalde het percentage inbraken met 70%. Het buurtpreventieteam van Stellendam is trots op deze cijfers. Ze hopen het komende seizoen deze cijfers te herhalen of zelfs te verbeteren. In het team heerst een goede en open groepssfeer en alle inwoners van Stellendam mogen zich aansluiten bij het team. Ook draagt deelname aan het team bij aan een veiliger Stellendam. Het seizoen start in november. De kick-off meeting voor nieuwe en bestaande leden vindt plaats op 30 oktober in 't Haegse Huus.

"Vorig jaar zijn we gestart met een buurtpreventieteam in Stellendam. Wie had kunnen bedenken dat het zo'n groot succes zou worden! Het aantal inbraken is met 70% gedaald. Ik ben erg trots op de surveillanten," aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Johan van Oeveren; dit kan per e-mail via johan.van.oeveren@rijnmond.politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Ook kunt u contact opnemen met John Rietdijk, de coördinator van het buurtpreventieteam in Stellendam; dit kan per e-mail via buurtpreventiestellendam@live.nl.