Nu op de radio: Archipel bij nacht

Buurtpreventieteam Melissant gestart

Ook in Melissant is een buurtpreventieteam opgericht. Het team, bestaande uit 25 betrokken inwoners, liep op woensdagavond 11 december 2013 hun eerste ronde door het dorp. Zij werden hierbij begeleid door de wijkagent en een medewerker van de gemeente.

Het buurtpreventieteam in Melissant is het tiende buurtpreventieteam op Goeree-Overflakkee. De buurtpreventieteams hebben bewezen effectief te zijn in het voorkomen van woninginbraken. Buurtpreventieteams spelen daarnaast een zeer belangrijke rol bij bij het veiligheidsgevoel en bij het verhogen van de leefbaarheid.

Het gemeentebestuur juicht deze vorm van burgerparticipatie van harte toe. "Alleen met elkaar, inwoners, politie en gemeente, kunnen we ervoor zorgen dat een wijk of dorp veilig en leefbaar is en daar hebben we enthousiaste vrijwilligers bij nodig. Vrijwilligers die als extra ogen en oren van de politie willen fungeren en die hun buren en medewijkbewoners bewust willen maken van risico's", aldus Marnix Trouwborst kernwethouder van Melissant.