Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Buurtsport op Goeree-Overflakkee weer van start

Sportteam GO organiseert weer de buurtsport. De buurtsport bestaat uit sport- en spelactiviteiten waaraan basisschoolkinderen (groep 3 tot en met groep 8) na schooltijd gratis deel kunnen nemen. De activiteiten vinden plaats op instuifbasis waarvoor kinderen zich niet vooraf hoeven op te geven.

Elke keer staan er meerdere leuke activiteiten op het programma en is er ruimte voor de kinderen om zelf te kiezen wat ze willen doen. De kinderen worden gemotiveerd om kennis te maken met verschillende sporten en spelletjes. Hierdoor leren ze waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en kinderen leren om samen met anderen plezier te beleven.

In september 2013 start de buurtsport in alle dorpskernen van Goeree-Overflakkee. In elke kern vindt de buurtsport plaats op een vaste dag en tijdstip in de gymzaal of sporthal. Bij goed weer bekijken ze de mogelijkheid om naar buiten te gaan, dit staat vermeld op de website www.goeree-overflakkee.nl. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met andere (jeugd)activiteiten die in de dorpskernen plaatsvinden.

Van 7 tot en met 14 september 2013 vindt DAM7 op de brouwersdam plaats. DAM7 is het festival rondom de World Cup Windsurfen 2013. Op woensdagmiddag 11 september 2013 vindt hier de kick-off plaats van de buurtsport op Goeree-Overflakkee. Er is van alles te doen, zoals waterjumpen, BMX-en, Stand Up Paddling (SUP) en schminken. Iedereen is van harte welkom.

Van 16 tot en met 26 september 2013 start in elke dorpskern de buurtsport met reguliere activiteiten. De eerste keer staan de thema's 'stoeien' en 'circus' centraal. De kinderen kunnen oefenen met jongleren en de diabolo, menselijke piramides bouwen en nog veel meer.

Op de gemeentelijke website staat meer informatie over de activiteiten die op het programma staan, www.goeree-overflakkee.nl/inwoner en ga vervolgens naar 'sport'.