Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

CDA in gesprek met maatschappelijk middenveld

Foto

Wanneer er in november 2012 verkiezingen zijn voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee, dan zal het CDA er klaar voor zijn. Onlangs heeft het CDA daarvoor een Programmacommissie ingesteld die een eilandelijk verkiezingsprogramma samen gaat stellen.

Uitgangspunt bij het programma is dat aan de ene kant de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee een zo krachtig mogelijk bestuur moet vormen die de hedendaagse problemen het hoofd kan bieden en dat er aan de andere kant maximale aandacht zal dienen te zijn voor de afzonderlijke dorpen en kernen.

 
Tweehonderd maatschappelijke organisaties

In september 2011, tijdens een ledendag van het CDA op camping De Vlugtheuvel, werd het idee geopperd om het maatschappelijk middenveld te betrekken bij het tot stand komen van een nieuw partijprogramma. De programmacommissie geeft hieraan gehoor. Op vier bijeenkomsten in verschillende plaatsen op het eiland, worden maar liefst ruim 200 maatschappelijke organisaties uitgenodigd om hun zegje te doen.

Vier thema's, vier avonden
Dit zal gebeuren rond een viertal geclusterde thema's. Op elke avond zal een van deze vier thema's centraal staan en een aantal organisaties zijn daarom voor meerdere avonden uitgenodigd. Mochten er onverhoopt organisaties of individuen zijn die geen uitnodiging hebben ontvangen maar toch willen komen, zijn ook zij van harte welkom. Het betreft hier namelijk inloopavonden waarvoor niemand zich hoeft op te geven.

De avonden zijn op:
* maandag 12 maart 2012: 't Haegse Huus, Stellendam; thema's: economie/recreatie, verkeer/infrastructuur, (beroeps-)onderwijs
* maandag 19 maart 2012: De Schakel, Dirksland; thema's: zorg & welzijn, sport, cultuur
* maandag 26 maart 2012: De Grutterswei, Oude-Tonge; thema's: ruimtelijke ordening, bouwen en wonen, milieu en duurzaamheid
* maandag 2 april 2012: Het Diekhuus, Middelharnis; thema's: sociale voorzieningen en maatschappelijke ondersteuning.

In gesprek
Bezoekers van deze avonden kunnen in gesprek gaan met (toekomstige) raadsleden en wethouders, bestuursleden en andere actieve leden van het CDA. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe gemeente.

De avonden zullen een informeel karakter hebben en er is dan ook geen vast programma. Er wordt gestart om 19:30 uur en de avonden duren tot circa 21:30 uur. U kunt een en ander nog even nalezen op de website van het CDA Goeree-Overflakkee.

Foto: CDA Programmacommissie: Henk van Putten, Tea Both-Verhoeven, Jo Sandee, Kees Neels, Henk van Oostenbrugge; op de foto ontbreken: Jan van Kempen, Josette van Loon, Johan de Vogel