Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

CDA: investeren in doorstroming N59

Als het aan het CDA ligt, stelt de provincie op korte termijn extra geld beschikbaar om de doorstroming op de N59 tussen Goeree-Overflakkee en Zeeland te verbeteren. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten op woensdag 26 juni 2013 benadrukte de CDA fractie dat het hoog tijd wordt om te investeren in de bereikbaarheid van dit deel van de provincie.

In 2011 werd in het hoofdlijnenakkoord van de provincie Zuid-Holland afgesproken om 200 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor regionale investeringen in mobiliteit. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in mobiliteit in het noorden van de provincie. Na deze noodzakelijke investeringen vindt de CDA Statenfractie het nu hoog tijd dat het zuidelijk deel prioriteit krijgt. Tijdens het debat in het provincieparlement gaf CDA fractievoorzitter Hans Démoed het provinciebestuur daarom de opdracht om op korte termijn extra geld beschikbaar te stellen om een aantal specifieke knelpunten in het zuiden, waaronder de N59, te kunnen aanpakken.

CDA fractievoorzitter Hans Démoed: "Het verbeteren van de doorstroming op de N59 tussen Goeree-Overflakkee en Zeeland staat al lange tijd op het prioriteitenlijstje van het CDA en we doen er alles aan om dit project nu ook op het prioriteitenlijstje van de provincie te krijgen."