Nu op de radio: Archipel Actueel

CDA-leden kiezen jong en energiek bestuur

Foto

De leden van CDA Goeree-Overflakkee hebben dinsdag 12 december 2012 in Restaurant Expo Haringvliet te Stellendam het bestuur van de nieuwe CDA-afdeling gekozen. De 36-jarige Lobke van Oorschot-Coppens uit Achthuizen wordt de nieuwe voorzitter. Zij is specialist kennis & innovatie bij de Zuidelijke Land- & Tuinbouworganisatie en stond vierde op de CDA-lijst bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Jong en energiek bestuur
De andere gekozen bestuursleden zijn Piet Wolfert (56 jaar, Stellendam), Anneke Abrahamse (36 jaar, Middelharnis), Bram Pijl (57 jaar, Ouddorp) en Naomi Graafland (19 jaar, Dirksland). De leden zijn verheugd dat er zo'n jong en energiek bestuur klaar staat om zich in te zetten voor het CDA.

Zichtbaar en betrokken
Lobke van Oorschot gaf als kersverse voorzitter aan dat het prioriteit heeft om zichtbaar en betrokken te zijn bij de lokale samenleving. Ook zei ze het belangrijk te vinden om jongeren bij de politiek te betrekken. Ze was dan ook zeer te spreken over de door het campagneteam ingezette lijn en wil dat vol enthousiasme met dit nieuwe bestuur doortrekken.

Oprichten nieuwe afdeling
Tijdens de ledenvergadering werd tevens formeel besloten tot het opheffen van de afdelingen Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee en het oprichten van de nieuwe CDA-afdeling Goeree-Overflakkee. Daarmee kwam de taak van het overgangsbestuur ten einde. Aan het eind van de vergadering legde partijleider Robert van Papeveld verantwoording af over de coalitieonderhandelingen.