Nu op de radio: Sport Lokaal

CDA: Nieuwe tarieven Arriva zijn veel te hoog

De CDA Statenfractie heeft het college van Gedeputeerde Staten gevraagd of het klopt dat sommige abonnementstarieven van Arriva per 1 januari 2013 kunnen stijgen met wel 100%. Dit speelt onder andere in het concessiegebied Goeree-Overflakkee/Hoeksche waard. Het CDA wil ook weten of dit niet alleen in dit concessiegebied het geval is maar of dit ook speelt in andere regio's in Zuid-Holland.

GS heeft de bevoegdheid om binnen Zuid-Holland de OV chiptarieven vast te stellen, dit op basis van een tariefvoorstel van de vervoerder en advies van regionale reizigersoverleggen. Het nieuwe provinciale tarievenbeleid voorziet onder meer in de afschaffing van de zogenaamde sterabonnementen. De daarvoor in de plaats komende nieuwe abonnementen zijn aanmerkelijk duurder en de kostenverhoging kan wel oplopen tot 100%.

Woordvoerder Mustafa Bal: "Het CDA wil van GS weten of zij de gang van zaken wel redelijk en billijk vindt. Vooral gezinnen met schoolgaande jeugd worden in deze toch al dure tijden getroffen door deze onevenredig hoge prijsverhogingen."