Nu op de radio: Archipel in de ochtend

CDA-team compleet en klaar voor de toekomst

Een week na de algemene ledenvergadering heeft er overleg plaats gevonden tussen het  CDA Overgangsbestuur en de hoogste vier van de CDA kandidatenlijst, Robert van Papeveld, Dirk Pijl, Tea Both-Verhoeven en Lobke van Oorschot-Coppens. De CDA-leden namen het advies van het bestuur over waarmee hun kandidatuur werd vastgelegd. Alle vier barsten zij van de ambitie om de nieuwe gemeente mede vorm te geven.

Zij hopen op brede steun en willen zich uit volle overtuiging storten op het raadslidmaatschap om het CDA-geluid in de nieuwe gemeente te laten horen.

Kandidaat-wethouder
Het CDA Overgangsbestuur heeft dan ook samen met de top van de kandidatenlijst besloten dat Arend-Jan van der Vlugt de kandidaat-wethouder zal zijn bij eventuele college-onderhandelingen. Het CDA wil de kiezer hierover vooraf maximale duidelijkheid geven; vandaar dat nu al met een kandidaat-wethouder naar buiten getreden wordt.

Arend-Jan van der Vlugt
Arend-Jan van der Vlugt (40) was wethouder van 2007 tot 2010 in de Gemeente Goedereede. Als wethouder heeft Van der Vlugt zich gemanifesteerd als een groot belangenbehartiger van het eiland. Op kundige wijze wist hij de weg te vinden in de provinciale en zelfs nationale netwerken om steun te zoeken voor met name de economische ontwikkeling van het eiland. Vandaar dat hij voor het CDA de natuurlijke kandidaat is het Goeree-Overflakkee bestuur mede vorm te geven. Maar daarvoor moet het CDA uiteraard eerst de steun van de kiezer verdienen.