Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Cheque voor twee IC-bedden en een hartmassage-apparaat

Foto

Op 9 november 2016 ontving Paul van der Velden, medisch lid Raad van Bestuur van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, een cheque van € 30.000 uit handen van de heer P. Helmsing, voorzitter van de stichting 'Vrienden van Ziekenhuis Dirksland'. Dit bedrag is bestemd voor twee IC-bedden en een hartmassage-apparaat.

Paul van der Velden is blij met het bedrag dat het ziekenhuis van de 'Vrienden van' heeft ontvangen. "Het laat zien hoe groot de binding is tussen de bevolking en het ziekenhuis. De laatste jaren zijn wij geen kleine speler meer op de markt", vertelde hij. "Het ziekenhuis blijft groeien en we zijn populair. Waar we vroeger met name zorg leverden aan de bewoners van Goeree-Overflakkee, breidt dat zich uit naar een grotere regio. Daar zijn wij trots op, maar we willen een streekziekenhuis blijven. Wij vinden het belangrijk dat we geen wachtlijsten hebben en dat we de bewoners van Goeree-Overflakkee effectieve zorg kunnen bieden. Daar hebben wij en de bewoners baat bij.

De gift die we vandaag ontvangen hebben, waarderen wij enorm. Vanuit het ziekenhuisbudget dat wij via de zorgverzekeraars ontvangen, kunnen wij extra investeringen die een meerwaarde zijn voor de patiëntenzorg en patiëntvriendelijkheid niet bekostigen. Een hartmassage-apparaat is een echte aanwinst voor het ziekenhuis. En als je ernstig ziek bent, wil je toch comfortabel kunnen liggen."

De heer Helmsing geeft aan dat de stichting 'Vrienden van' op verschillende manieren geld ontvangt. Dat kan door mensen die vriend worden van het ziekenhuis, door een spontane bijdrage of door een gedeelte van de erfenis als de stichting is opgenomen in een testament. "De overhandiging van deze cheque is mede mogelijk gemaakt door een legaat van de heer J. Breen" geeft de heer Helmsing aan. "Als wij een legaat ontvangen, vermelden wij dit anoniem op onze website tenzij de legataris of de nabestaanden het op prijs stellen dat het publiekelijk vermeld wordt. Sowieso sturen wij alle mensen die de stichting 'Vrienden van Ziekenhuis Dirksland' een warm hart toedragen, in de vorm van een financiële bijdrage, een bedankbrief. De laatste tijd is dit wat lastig omdat de banken vanwege privacy redenen geen gegevens meer wil vrijgeven. Wij zijn echter blij met alle gelden die wij ontvangen", benadrukt de heer Helmsing.

IC-bedden
De IC-bedden zijn van alle gemakken voorzien en dragen bij aan het herstel van kwetsbare zieke patiënten. Het bed verminderd de kans op doorligwonden die kunnen ontstaan als een patiënt langere tijd op bed ligt. Daarnaast is het bed in verschillende posities te zetten zodat de patiënt gemakkelijk van houding kan wisselen. Er is zelf een stand die helpt om te gaan staan zodat de patiënt, wanneer hij aan beterende hand is, over kan stappen op een stoel.

Hartmassage-apparaat
Het hartmassage-apparaat wordt ingezet tijdens een reanimatie. Het apparaat stelt zichzelf in op de persoon die gereanimeerd wordt en zorgt voor een constante massage van het hart. Een handmatige reanimatie kan deze constante factor van massage niet evenaren. Afhankelijk van de duur van de reanimatie, hebben 2 tot 3 verpleegkundigen de tijd om andere zorg te leveren terwijl het apparaat zijn werk doet.