Cijfers rondom verkiezingen Goeree-Overflakkee

Foto

Op woensdag 21 november 2012 ging Goeree-Overflakkee naar de stembus, wat een afgetekende zege voor de SGP opleverde. Behalve de zetelverdeling kan er uit de uitslag nog veel meer informatie worden gehaald, hieronder een kort feitenoverzicht.

De opkomst voor de verkiezingen was 55,65% van de 37.765 kiesgerechtigden.
De hoogste opkomst was in Goedereede waar 62,73% van de kiesgerechtigden kwam stemmen.

Het tellen van de stemmen leverde 9 blanco en 47 ongeldige stemmen op.
In Oostflakkee werd geen enkele blanco stem gegeven en deze gemeente had ook het laagst aantal ongeldige stemmen, namelijk 6.
Er was geen enkele partij die op een locatie geen stemmen kreeg, het laagste was 1 stem voor Leefbaar Goeree-Overflakkee in 't Buurthuus in Achthuizen.
C.J. van Dam, fractievoorzitter van de SGP, kreeg de meeste stemmen, namelijk 3.277.
Twee kandidaten kregen 0 stemmen, te weten G. van Vugt van de SGP en G.F.H. Grootens van de PvdA.
De SGP was in drie gemeentes de grootste partij, alleen in Oostflakkee gingen de meeste stemmen naar de PvdA.
Van alle kandidaten die op de laatste plaats voor hun partij stonden, gingen de meeste stemmen (36) naar E.B. Keijzer-Westhoeve van het CDA.

Stemaantallen
De SGP behaalde de meeste stemmen (538) in Eben-Haëzer, Ouddorp. De minste (34) werden gegeven in Ebbe en Vloed, Oude Tonge.
De Christen Untie behaalde de meeste stemmen (176) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (17) werden gegeven in Melishof, Melissant.
De PvdA behaalde de meeste stemmen (190) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (35) werden gegeven in 't Trefpunt, Stad aan 't Haringvliet.
De VVD behaalde de meest stemmen (237) in Dorpstienden, Ouddorp. De minste (35) werden gegeven in Woonzorgcomplex Vollenhoven, Melissant.
Het CDA behaalde de meeste stemmen (172) in Oostdam, Goedereede. De minste (37) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
D66 behaalde de meeste stemmen (71) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Groenlinks behaalde de meeste stemmen (81) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.
Leefbaar Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (65) in Ons Huis, Herkingen. De minste (1) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Goeree-Overflakkee Samen behaalde de meeste stemmen (78) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (5) werden gegeven in 't Geldershof, Dirksland.
Vitale Kernen Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (217) in 't Buurthuus, Achthuizen. De minste (7) werden gegeven in de Vliedberg, Ouddorp.
Eiland van Vrijheid behaalde de meeste stemmen (78) in 't Wijkcentrum, Middelharnis. De minste (9) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.

Bron: www.verkiezingengoeree-overflakkee.nl

Meer nieuws van Goeree-Overflakkee:

Genieten van tulpen op Goeree-Overflakkee

De bloeiperiode van tulpen op Goeree-Overflakkee is in volle gang en dat trekt veel bekijks. Veel mensen blijven keurig op afstand, echter gebeurt het ook dat mensen in het veld lopen of...

Auto op andere auto na botsing

Sommelsdijk - De laagstaande zon verblindde zaterdagmiddag 13 april 2019 een automobilist dusdanig dat hij een auto over het hoofd zag, aldus de politie. De bestuurder kon een botsing niet...

Motorrijder overleden bij ongeval Oude-Tonge

Op de Oudelandsedijk nabij Oude-Tonge heeft vrijdagmiddag 12 april 2019 een ongeval plaatsgevonden tussen een motor en een personenauto. De 73-jarige motorrijder uit Oosterland is hierbij...

Expeditie Haringvliet 2019 gaat door met andere vaardienst

Vanaf zaterdag 1 juni 2019 is er weer een vaarverbinding over het Haringvliet. In de maanden juni en september 2019 varen de pontjes (Linquenda II en de Hoeksche Vaart) op het Haringvliet...

Onkruidbestrijding op verharding weer van start

Nu de buitentemperatuur stijgt en alles langzaam groen kleurt, schiet ook het onkruid weer uit de grond. De gemeente Goeree-Overflakkee start in week 2 van april 2019 met de bestrijding van...

Twee doden bij ongeval N57 Ouddorpse Haven

Op de N57 nabij de Ouddorpse haven heeft donderdagmiddag 4 april 2019 een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenauto zijn omstreeks 17:10 uur op elkaar gebotst. De...

Geen betaald parkeren meer op Brouwersdam en Grevelingendam

Al jaren is het tussen 1 april en 31 oktober betaald parkeren op de Grevelingendam en Brouwersdam. Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren is vervallen. Vanaf 1 april 2019...

Scooterrijder gewond na botsing met slagboom

Vrijdagmiddag 29 maart 2019 is een scooterrijder gewond geraakt nabij de Haringvlietsluizen. De scooterrijder reed door nog onbekende oorzaak tegen een slagboom...

Kleine brand snel onder controle op Hernesseroord

Brandweerlieden moesten donderdag 28 maart 2019 naar Hernesseroord in Middelharnis voor een brand. Een dagbestedingslocatie stond vol met rook maar iedereen stond veilig buiten. Er bleek...

800 liter zwerfafval geraapt bij schoonmaakactie Ouddorp Duin

Tijdens de schoonmaakactie van Ouddorp Duin in het kader van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019 is er in twee uur tijd maar liefst 800 liter zwerfafval geraapt in de...

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomstenbron die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Help ons door FlakkeeNieuws te whitelisten in je adblocker. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina