Cijfers rondom verkiezingen Goeree-Overflakkee

Foto

Op woensdag 21 november 2012 ging Goeree-Overflakkee naar de stembus, wat een afgetekende zege voor de SGP opleverde. Behalve de zetelverdeling kan er uit de uitslag nog veel meer informatie worden gehaald, hieronder een kort feitenoverzicht.

De opkomst voor de verkiezingen was 55,65% van de 37.765 kiesgerechtigden.
De hoogste opkomst was in Goedereede waar 62,73% van de kiesgerechtigden kwam stemmen.

Het tellen van de stemmen leverde 9 blanco en 47 ongeldige stemmen op.
In Oostflakkee werd geen enkele blanco stem gegeven en deze gemeente had ook het laagst aantal ongeldige stemmen, namelijk 6.
Er was geen enkele partij die op een locatie geen stemmen kreeg, het laagste was 1 stem voor Leefbaar Goeree-Overflakkee in 't Buurthuus in Achthuizen.
C.J. van Dam, fractievoorzitter van de SGP, kreeg de meeste stemmen, namelijk 3.277.
Twee kandidaten kregen 0 stemmen, te weten G. van Vugt van de SGP en G.F.H. Grootens van de PvdA.
De SGP was in drie gemeentes de grootste partij, alleen in Oostflakkee gingen de meeste stemmen naar de PvdA.
Van alle kandidaten die op de laatste plaats voor hun partij stonden, gingen de meeste stemmen (36) naar E.B. Keijzer-Westhoeve van het CDA.

Stemaantallen
De SGP behaalde de meeste stemmen (538) in Eben-Haëzer, Ouddorp. De minste (34) werden gegeven in Ebbe en Vloed, Oude Tonge.
De Christen Untie behaalde de meeste stemmen (176) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (17) werden gegeven in Melishof, Melissant.
De PvdA behaalde de meeste stemmen (190) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (35) werden gegeven in 't Trefpunt, Stad aan 't Haringvliet.
De VVD behaalde de meest stemmen (237) in Dorpstienden, Ouddorp. De minste (35) werden gegeven in Woonzorgcomplex Vollenhoven, Melissant.
Het CDA behaalde de meeste stemmen (172) in Oostdam, Goedereede. De minste (37) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
D66 behaalde de meeste stemmen (71) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Groenlinks behaalde de meeste stemmen (81) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.
Leefbaar Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (65) in Ons Huis, Herkingen. De minste (1) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Goeree-Overflakkee Samen behaalde de meeste stemmen (78) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (5) werden gegeven in 't Geldershof, Dirksland.
Vitale Kernen Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (217) in 't Buurthuus, Achthuizen. De minste (7) werden gegeven in de Vliedberg, Ouddorp.
Eiland van Vrijheid behaalde de meeste stemmen (78) in 't Wijkcentrum, Middelharnis. De minste (9) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.

Bron: www.verkiezingengoeree-overflakkee.nl

Meer nieuws van Goeree-Overflakkee:

FrameWave Studios geopend door Ada Grootenboer en Dave von Raven

Burgemeester Ada Grootenboer en leadzanger van The Kik Dave von Raven hebben dinsdag 25 juni 2019 in aanwezigheid van een kleine honderd gasten de vier oefen- en opnamestudio’s van...

112-storing: politie geeft alternatief noodnummer

Alarmnummer 112 was op maandagmiddag 24 juni 2019 niet bereikbaar door een landelijke storing bij KPN. Er was een speciaal noodnummer door de landelijke politie geopend. Mensen in nood...

Werkzaamheden duikwrak Le Serpent in Grevelingen afgerond

Afgelopen vrijdag 21 juni 2019 zijn de werkzaamheden aan scheepswrak Le Serpent in de Grevelingen afgerond. Inmiddels is het tijdelijke duikverbod opgeheven en is het scheepswrak weer...

Fort Prins Frederik krijgt kanon cadeau van Fort Sabina

Donderdag 13 juni 2019 ontving Fort Prins Frederik van 'zuster' Fort Sabina een kanon. Fort Sabina schonk het kanon om de onderlinge verbondenheid en samenwerking tussen beide forten te...

Honderden blije gezichten tijdens Truckrun 2019

Zaterdag 15 juni 2019 werd de traditionele Truckrun van Goeree-Overflakkee gereden. De bewoners van de Zuidwester zorgden, samen met de chauffeurs van en rondom Goeree-Overflakkee, voor een...

Ankie van Wageningen ontvangt Koninklijke onderscheiding

Zaterdag 15 juni 2019 werd mevrouw Ankie van Wageningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de...

De Kreek in Ouddorp tijdelijk gesloten door burgemeester

De burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee, mevrouw Grootenboer-Dubbelman, heeft besloten om horecabedrijf De Kreek van vrijdag 14 juni tot en met donderdag 20 juni 2019 te sluiten....

Vuurtoren Ouddorp mag nog niet open voor publiek

De rechter in Rotterdam heeft begin juni 2019 beslist dat de vuurtoren in Ouddorp nog niet open mag voor publiek. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een vergunning verleend voor het...

Auto vliegt in brand bij ongeval Middelharnis

Zaterdagavond 8 juni 2019 omstreeks 23:40 uur troffen voorbijgangers een brandende auto aan op de Industrieweg in Middelharnis. Het voertuig had een boom en een lantaarnpaal geraakt en is...

Piet van Putten uit Ooltgensplaat Koninklijk onderscheiden

Donderdag 6 juni 2019 werd de heer Piet van Putten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de...

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomstenbron die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Help ons door FlakkeeNieuws te whitelisten in je adblocker. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina