Nu op de radio: Archipel bij nacht

Cijfers rondom verkiezingen Goeree-Overflakkee

Foto

Op woensdag 21 november 2012 ging Goeree-Overflakkee naar de stembus, wat een afgetekende zege voor de SGP opleverde. Behalve de zetelverdeling kan er uit de uitslag nog veel meer informatie worden gehaald, hieronder een kort feitenoverzicht.

De opkomst voor de verkiezingen was 55,65% van de 37.765 kiesgerechtigden.
De hoogste opkomst was in Goedereede waar 62,73% van de kiesgerechtigden kwam stemmen.

Het tellen van de stemmen leverde 9 blanco en 47 ongeldige stemmen op.
In Oostflakkee werd geen enkele blanco stem gegeven en deze gemeente had ook het laagst aantal ongeldige stemmen, namelijk 6.
Er was geen enkele partij die op een locatie geen stemmen kreeg, het laagste was 1 stem voor Leefbaar Goeree-Overflakkee in 't Buurthuus in Achthuizen.
C.J. van Dam, fractievoorzitter van de SGP, kreeg de meeste stemmen, namelijk 3.277.
Twee kandidaten kregen 0 stemmen, te weten G. van Vugt van de SGP en G.F.H. Grootens van de PvdA.
De SGP was in drie gemeentes de grootste partij, alleen in Oostflakkee gingen de meeste stemmen naar de PvdA.
Van alle kandidaten die op de laatste plaats voor hun partij stonden, gingen de meeste stemmen (36) naar E.B. Keijzer-Westhoeve van het CDA.

Stemaantallen
De SGP behaalde de meeste stemmen (538) in Eben-Haëzer, Ouddorp. De minste (34) werden gegeven in Ebbe en Vloed, Oude Tonge.
De Christen Untie behaalde de meeste stemmen (176) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (17) werden gegeven in Melishof, Melissant.
De PvdA behaalde de meeste stemmen (190) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (35) werden gegeven in 't Trefpunt, Stad aan 't Haringvliet.
De VVD behaalde de meest stemmen (237) in Dorpstienden, Ouddorp. De minste (35) werden gegeven in Woonzorgcomplex Vollenhoven, Melissant.
Het CDA behaalde de meeste stemmen (172) in Oostdam, Goedereede. De minste (37) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
D66 behaalde de meeste stemmen (71) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Groenlinks behaalde de meeste stemmen (81) in Vita Nova, Sommelsdijk. De minste (4) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.
Leefbaar Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (65) in Ons Huis, Herkingen. De minste (1) werden gegeven in 't Buurthuus, Achthuizen.
Goeree-Overflakkee Samen behaalde de meeste stemmen (78) in 't Centrum, Ooltgensplaat. De minste (5) werden gegeven in 't Geldershof, Dirksland.
Vitale Kernen Goeree-Overflakkee behaalde de meeste stemmen (217) in 't Buurthuus, Achthuizen. De minste (7) werden gegeven in de Vliedberg, Ouddorp.
Eiland van Vrijheid behaalde de meeste stemmen (78) in 't Wijkcentrum, Middelharnis. De minste (9) werden gegeven in Eben-Haëzer, Ouddorp.

Bron: www.verkiezingengoeree-overflakkee.nl