Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

CliniClowns Speelkoffer voor ziekenhuis Dirksland

Op donderdag 5 juni 2008 wordt in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland een CliniClowns Speelkoffer onthuld. Samen met de CliniClowns beleven de kinderen uit het ziekenhuis deze levensgrote Speelkoffer. De CliniClowns Speelkoffer biedt afleiding en plezier aan kinderen die beperkt zijn door ziekte of handicap.

Samen met de aanwezige kinderen zullen de CliniClowns op een leuke manier de Speelkoffer onthullen. Daarna mogen de kinderen als eerste deze nieuwe levensgrote koffer van 1,60 m hoog en 1 m breed ontdekken en beleven. In de Speelkoffer is van alles te doen, zo is er een interactieve lachspiegel met allernieuwste snufjes, een clowns-orkest dat door middel van het spelen op een orgeltje gaat draaien, een spannend evenwichtspel en kun je filmpjes bekijken. Uit de eerste reacties blijkt dat de inhoud van de koffer tot de verbeelding spreekt.

15 jaar CliniClowns
Al 15 jaar is CliniClowns bezig om afleiding en plezier te bieden aan kinderen die ziek zijn. CliniClowns speelt behalve wekelijks in ruim 110 ziekenhuizen ook in andere zorginstellingen zoals revalidatiecentra, instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking en bij kinderen thuis. Sinds mei 2005 zijn de CliniClowns ook op internet actief. Op Neuzenroode hebben ze contact met zieke kinderen via de webcam. Sinds 2007 organiseert CliniClowns diverse evenementen, zoals de Theatertour, zodat zieke en gehandicapte kinderen samen met hun gezin even onbezorgd plezier kunnen hebben. Dankzij brede steun uit de samenleving hoopt CliniClowns nog meer kinderen gewoon weer even kind kunnen laten zijn.