Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Coalitieakkoord: Samen voor een sterk eiland

Foto

In het coalitieakkoord voor de nieuwe gemeente Goeree-Overflakke dat donderdag 20 december 2012 ondertekend is door SGP, ChristenUnie, CDA en VVD staan vier hoofdthema's centraal. Leefbaarheid, aandacht voor jong en oud, versterken van de economie en burger, bestuur en financiën. Het gehele akkoord wordt samengevat met 'Samen voor een sterk eiland'. En dat 'samen' heeft niet alleen betrekking op de samenwerking tussen de partijen en de samenwerking tussen de wethouders in het college, maar vooral op het beroep dat de burger op het bestuur mag doen, en andersom.

De coalitie omschrijft de vier hoofdthema's als volgt:

  • Leefbaarheid: een fijne en veilige woon- en leefomgeving met mogelijkheden om te sporten, cultuur te beleven, bereikbaarheid van voorzieningen, ondersteuning van initiatiefrijke burgers en verenigingen;
  • Aandacht voor jong en oud: werken aan maatwerk in de Wmo, goede zorg en onderwijs en een eerlijk sociaal beleid;
  • Versterken van de economie: door de specifieke karakteristieken van het eiland te promoten, bijvoorbeeld voor het produceren van duurzame energie, een vernieuwende visserijsector en eilandbrede recreatie;
  • Burger, Bestuur en Financiën: Van de samengevoegde ambtelijke organisatie een geoliede machine maken die naar de burger luistert, de financiën op orde.

U kunt het volledige akkoord hier downloaden.

Het coalitieakkoord wordt tijdens de eerste raadsvergadering op woensdagmiddag 2 januari 2013 gepresenteerd en behandeld. De eerste raadsvergadering begint om 14:00 uur en vindt plaats in de raadzaal, Dwarsweg 40 in Middelharnis.