Nu op de radio: Archipel Love Songs

College Oostflakkee neemt deel aan de Omloop

Dit jaar neemt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee deel aan de wandeltocht om Goeree-Overflakkee. Aanleiding hiervoor is het laatste bestaansjaar van de gemeente Oostflakkee als zelfstandige gemeente.

Per 1 januari 2013 houdt de gemeente Oostflakkee op te bestaan. Vanaf dat moment zijn de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee gefuseerd in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Voor het college van burgemeester en wethouders van Oostflakkee is dit het moment bij uitstek om aan de wandeltocht deel te nemen. Burgemeester Van der Meer zal het startschot geven in Ooltgensplaat, waarna hij met een van de wethouders het eerste gedeelte van de wandeltocht voor zijn rekening neemt.

Oostflakkee en de Omloop
De gemeente Oostflakkee steunt al jarenlang op vrijwilligersbasis de Omloop. Ieder jaar wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor vrijwilligers om broodjes te smeren en koffie te zetten. Vanaf het gemeentehuis worden de maaltijden verspreid onder de verschillende servicepunten voor de lopers. Veel medewerkers van de gemeente helpen hier op vrijwilligersbasis aan mee.

De Omloop
De Omloop Goeree-Overflakkee begon ooit als kleinschalig evenement maar is inmiddels uitgegroeid tot een spektakel waaraan zo'n 800 wandelaars meedoen. De route gaat over buitendijken, het strand van Goeree-Overflakkee en gedeeltelijk door unieke natuurgebieden die de rest van het jaar voor het publiek zijn gesloten.

De Omloop vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2012. Tijdens deze wandeltocht wordt er 110 kilometer afgelegd binnen 24 uur. De start en finish is in Ooltgensplaat. De start is op vrijdag om 19:00 uur. De aankomst van de lopers in Ooltgensplaat wordt verwacht op zaterdag tussen 11:00 en 19:00 uur en zal omlijst worden door een feestelijke middagprogramma. Ook is er de Kinderomloop, die start om 10:00 uur vanaf de Kaai in Oude-Tonge.

Festiviteiten
Dit jaar zijn er verschillende acts te zien op het gebied van muziek, circus, theater en sport. De acts zijn te bewonderen op zaterdag 25 augustus 2012 op de Kaai in Oude-Tonge van 13:00 tot 15:00 uur en in Ooltgensplaat van 16:00 tot 19:00 uur. Meer informatie over de acts is te vinden op www.go-live.nu.