Nu op de radio: Archipel bij nacht

College stemt in met maatregel tegen hondenpoep

De Vrije Lijst Oostflakkee (VLO) heeft in de laatstgehouden raadsvergadering een oplossing gevraagd voor de overlast van hondenpoep in de gemeente. Als proef worden binnenkort op verschillende populaire uitlaatplaatsen hondenpoepzakjes beschikbaar gesteld. De raad stemde in met de proef die 1.500 euro gaat kosten.

De Vrije Lijst Oostflakkee vindt het leefbaar houden van de kernen belangrijk. Eén van de grootste ergernissen onder de inwoners is nog steeds hondenpoep. Hoewel de oplossing van de overlast primair bij de hondenbezitter ligt, vroeg de VLO om meer actie. Na een gloedvol betoog kreeg Berend Jan Bruggeman een ruime meerderheid in de raad achter zich om een proef te doen met het beschikbaar stellen van hondenpoepzakjes op een 10-tal plaatsen binnen de gemeente waar de honden 'druk' het hoogst is.  

Het zijn zakjes die gedeponeerd kunnen worden in de reguliere afvalbakken. De VLO snapt dat het niet het meest leuke onderdeel van het hondenbezit is om de uitwerpselen in een zakje te moeten doen, maar de VLO heeft ook nog nooit iemand enthousiast zien worden van een groot plakkaat onder de schoen.

De VLO gaf ook aan dat het probleem met 10 dispensers met zakjes niet uit de wereld is, maar hoopt hiermee wel een stukje bewustwording te creëren. De leefbaarheid binnen de dorpen heeft de inwoner volgens de VLO namelijk voor een groot gedeelte zelf in de hand. De gemeente moet het echter wel zichtbaar willen ondersteunen. Mocht de proef een positief effect hebben dan kan het verder uitgebreid worden op plaatsen waar er volgens de inwoners behoeft aan is. De hondenbezitters zullen over dit initiatief  worden aangeschreven door de gemeente.

De raad stelde 1.500 euro beschikbaar voor de proef en het college heeft bij monde van de burgemeester aangegeven het voorstel uit te werken.