Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Commissaris: voortreffelijke profielschets burgemeester

logo_goeree-overflakkeeIn de gemeenteraadsvergadering van 24 januari 2013 heeft de Commissaris van de Koningin, dhr. J. Franssen de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee in ontvangst genomen. De commissaris was zeer te spreken over de profielschets en noemde het zelfs een voortreffelijke profielschets. Wel legde hij nadruk op twee punten die misten en/of onvolledig waren in de profielschets.

De commissaris miste een duidelijke positie van de gemeente Goeree-Overflakkee in een groter regionaal verband. Vooral op het economische vlak is het volgens hem belangrijk dat de toekomstige burgemeester de positie van de gemeente in groter regionaal verband onderschrijft. Als tweede opmerking maakte de commissaris bekend dat hij vond dat het aan waarde zou winnen als de belangrijkste vraagstukken op veiligheidsgebied verder zouden worden uitgewerkt. Het is belangrijk dat er een goed algemeen veiligheidsplan is voor de gemeente Goeree-Overflakkee.

De verwachting is dat op 8 juli 2013 de nieuwe bekroonde burgemeester voor de gemeente Goeree-Overflakkee geïnstalleerd wordt.

De profielschets kunt u hier bekijken.