Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Constructief overleg gemeente en Stedin

logo_goeree-overflakkeeHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee en netbeheerder Stedin hebben dinsdag 19 februari 2013 een constructief overleg gehad. Het college had Stedin uitgenodigd om uitleg te geven over de stroomstoringen van vorige week en de plannen voor het elektriciteitsnet op Goeree-Overflakkee.

Op 14 en 15 februari hadden 2.000 klanten van Stedin in de omgeving van Ooltgensplaat, Den Bommel en Achthuizen last van stroomuitval. Naar aanleiding daarvan nodigde burgemeester Kleijwegt de directie van Stedin uit om het college bij te praten over de oorzaak van de stroomstoringen en de investeringsplannen van de netbeheerder.

Tijdens het overleg presenteerde Stedin het investeringsprogramma voor Goeree-Overflakkee van 100 miljoen euro dat sinds 2007 loopt. Daarna vroeg het college om uitleg over de recente storingen. Afgesproken is dat Stedin op 5 maart met suggesties komt om de eventuele overlast van de werkzaamheden op Goeree-Overflakkee te minimaliseren.