Nu op de radio: Archipel bij nacht

Controle hondenbelasting Oostflakkee

logo gemeente OostflakkeeDe controle hondenbelasting in OOstflakkee gaat weer van start. Vanaf 26 maart 2012 gaan de controleurs wederom huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM BV in de arm genomen.

De controleurs bellen bij de bewoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. In het geval dat een hond wordt aangetroffen en er wordt géén belasting betaald, vult de controleur een aangiftebiljet in. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

De gemeente Oostflakkee heft al jaren hondenbelasting. Het aantal honden dat u bezit bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2012 € 70,80. Voor het bezit van elke volgende hond bedraagt het tarief € 132,00.

De hondenbezitter is verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Door het doen van aangifte voorkomt u onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente dan wordt de belasting verrekend of in rekening gebracht. U dient wijzigingen zelf door te geven. U kunt aan- of afmeldformulieren verkrijgen bij de balie van het gemeentekantoor in Oude-Tonge of u kunt het gewenste formulier downloaden van internet via de digitale balie op de gemeentepagina www.oostflakkee.nl.