Nu op de radio: Songs & Stories

Controle leerplichtambtenaren op scholen Goeree-Overflakkee

De scholen en de Leerplichtambtenaren constateren dat voor de start van de schoolvakanties regelmatig kinderen worden 'ziek gemeld' om eerder naar het vakantieadres af te kunnen reizen. Dit is in strijd met de Leerplichtwet. De leerplichtambtenaren gaan op vrijdag 17 december steekproefsgewijs controles uitvoeren. Wie dus van plan is zijn kind(eren) 'ziek te melden' om vervolgens eerder op vakantie te gaan,  kan hier maar beter nog eens goed over nadenken.

De leerplichtambtenaren van het Regionaal Bureau Leerplicht gaan die dag de verzuimmeldingen op de scholen controleren. Als er op vrijdag 17 december 2010 kinderen worden ziek gemeld of om een andere reden niet op school aanwezig zijn, dan kunnen de ouders een telefoontje van de leerplichtambtenaar verwachten! 

Luxe verzuim
In de meeste gevallen gaat het, zo vlak voor een schoolvakantie, om een extra dagje vakantieverlof om de files te voorkomen. Het gaat hier om  zogenaamd "luxe" verzuim: gewoon een dagje extra vakantie zonder toestemming. De Leerplichtwet ziet dit als ongeoorloofd verzuim waartegen opgetreden moet worden. 

De leerplichtwet biedt mogelijkheden om extra vakantieverlof aan te vragen. Slechts in bijzondere gevallen wordt dit toegekend. 

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met het Regionaal Bureau Leerplicht, bereikbaar op tel: 0187-488055 of via rblgo@middelharnis.nl.