Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Cursus Bijbelse toerusting

Op zaterdag 19 juni 2010 namen 16 personen een getuigschrift in ontvangst nadat zij drie jaar lang, van september tot juni, elke twee weken de Cursus Bijbelse Toerusting hebben gevolgd. "Veel hebben jullie mogen leren, dat jullie dat nu ook maar in de praktijk mogen brengen", zo sprak de cursusleider dominee C. Gielen uit Poortvliet hen toe.

De Cursus Bijbelse Toerusting is een driejarige cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in Gods Woord. Zo wordt er onderwijs gegeven in de vakken Oude Testament, Nieuwe Testament, Dogmatiek, Ethiek, Praktische Theologie en Kerkgeschiedenis. Deze lessen worden verzorgt door bekwame en gedreven docenten, zo blijkt uit een evaluatie onder de cursisten.

De Cursus Bijbelse Toerusting mag zich verheugen in grote belangstelling. Wie volgt deze cursus? Eigenlijk iedereen die is geïnteresseerd. Voor elk gemeentelid dus. Het is goed om Bijbels te worden toegerust. Juist wel in deze tijd waar zoveel op ons afkomt dat niet in overeenstemming is met Gods Woord. Het is belangrijk om 'weerbaar' te zijn. De cursus gaat uit van de Hersteld Hervormde Kerk, Classis Zuid-West. Dit betekend beslist niet dat je (doop)lid moet zijn van de Hersteld Hervormde Kerk want inmiddels weten ook leden van andere kerkgenootschappen de weg naar Sommelsdijk te vinden, zelfs van buiten de landsgrenzen. De cursus is geschikt voor jong en oud. De oudste die op zaterdag 19 juni 2010 een getuigschrift in ontvangst mocht nemen was 70 jaar terwijl de jongste 24 was. De Cursus Bijbelse Toerusting staat in het teken van de klassieke belijdenissen en de drie formulieren van enigheid en sluit heel goed aan op de belijdeniscatechese.

Namens de afscheidnemende cursisten dankte een van hen alle docenten zeer voor hun gedreven manier van lesgeven en riep iedereen op om in zijn of haar omgeving op te roepen voor deelname aan de cursus. "Het is jammer dat de cursus nu voorbij is, het was ook gezellig en samenbindend", zo besloot hij zijn dankwoord nadat hij psalm 4 had gelezen. In de maand september 2010 zal de Cursus Bijbelse Toerusting weer van start gaan. Heeft u belangstelling voor deze cursus of wilt u eerst nog meer worden geïnformeerd dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met de administrateur dhr. J. Kieviet, tel. 0187-485375 of via kieviet.j@hetnet.nl. Uw belangstelling wordt zeer op prijs gesteld.