Nu op de radio: De late avond

Damesteam The Islanders kampioen

Foto

Het dames softbalteam van honk- en softbalvereniging The Islanders is begin september 2010 kampioen geworden in de 4e klasse. Het negental van het coachesduo Paul Waldekker en Vincent Quispel bereikte het hoogst haalbare door zaterdag hun directe concurrent Seven Hills andermaal dit seizoen te verslaan: 7-3.

The Islanders begon meteen sterk tegen de bezoekers uit Zevenbergen. Door goed verdedigend spel kwam de tegenstander amper tot score. Mede debet daaraan was het goede werpen van pitcher Sanne Teijn. De roodwitten daarentegen lieten wél van zich horen aan slag. Verre honkslagen diep in het buitenveld waren er ondermeer van Britt Breure en Nicole Dane. De Oude-Tongse dames liepen zodoende vlot uit naar een 5-0-voorsprong.

Opponent Seven Hills kende een goede inning met twee honkslagen en door een tweetal veldfouten bij The Islanders. De thuisploeg hield het hoofd echter koel en ging door met harde honkslagen en agressief honklopen. Bij een 7-3-voorsprong werd de beslissende nul gemaakt door korte stop Jolanda Tersteege op eerste honkvrouw Anouk Waldekker. Hierna barstte het feest los. Outfielder Margreet de Bruijn werd tijdens de kampioenswedstrijd de beste slagvrouw. Zij produceerde in iedere slagbeurt een honkslag.