Nu op de radio: Archipel bij nacht

De Bron wint scholenhonkbaltoernooi

Foto

Leerlingen van de christelijke basisschool De Bron uit Oude-Tonge hebben het honkbaltoernooi 2008 voor groep 5/6 op hun naam weten te zetten. Voor de negende keer in successie werd woensdagmiddag 16 april 2008 op de velden van HSV The Islanders gestreden om het scholenhonkbalkampioenschap voor de groepen 5 en 6.

Honk- en softbalvereniging The Islanders kon opnieuw terugkijken op een geslaagd evenement. Aan de toernooien voor de groepen vijf tot en met acht werd, verdeeld over twee woensdagmiddagen, door zeven Flakkeese basisscholen deelgenomen. Zij brachten in totaal een record aantal teams van 22 op de been. Stuk voor stuk liet de jeugd zien veel opgestoken te hebben van de door de nationale honkbalbond (KNBSB) verzorgde gymlessen die de gehele maand maart in de diverse gymzalen op Goeree-Overflakkee aan de toernooien waren vooraf gegaan.

In poule 5/6 was het uiteindelijk het team van De Bron dat na een ongemeen spannende finale met een nipte zege de beker in de wacht sleepte. Zij lieten de leerlingen van De Nobelaer met 9-7 het nakijken. Tijdens de voorronden wisten beide finalisten al hun wedstrijden te winnen. De derde plaats kwam in handen van De Regenboog uit Ooltgensplaat. Zij bleken met 20-12 veel te sterk voor het Achthuizense De Achtsprong dat zodoende vierde werd.