Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

De heer Baan uit Dirksland Koninklijk onderscheiden

Donderdag 7 mei 2009 ontving de heer drs. M.H. Baan uit Dirksland een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester drs. S. Stoop.

Woensdag 29 april 2009 werd in Verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland de traditionele 'Lintjesregen' georganiseerd. De heer Baan werd die dag geïnformeerd dat Hare Majesteit de Koningin hem heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Baan was die dag niet in de gelegenheid zijn onderscheiding in ontvangst te nemen, daarom is de uitreiking uitgesteld.

De heer Baan heeft zich vanaf 1975 ingezet voor het onderwijs, het kerkelijk leven, het jeugdwelzijn en de plaatselijke politiek. Hij was bestuurslid van de Vereniging voor Christelijk Speciaal Onderwijs op Goeree-Overflakkee (1975-2005) en lid van het bestuur van de Christelijke Gereformeerde Vereniging voor Jeugdwelzijn in Utrecht (1982-1990). Ook voor de kerk heeft de heer Baan zich verdienstelijk gemaakt. Tussen 1977 en 1982 was hij actief in de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Middelharnis. Daarnaast was hij voorzitter van het bestuur en leider van de zondagsschool 'Obadja'. Sinds 1983 is hij ouderling van deze kerk, en vanaf 1998 scriba. De heer Baan legt huisbezoeken af en heeft de bijzondere zorg voor de gemeenteleden die moeite hebben zich staande te houden in de maatschappij.

Sinds 1998 is de heer Baan gemeenteraadslid van Dirksland namens de SGP. Als medewerker Oost-Europa van de werkgroep 'Middelharnis' verzorgt de heer Baan sinds 2007 de correspondentie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de verslaglegging van activiteiten in het kerkblad.