Nu op de radio: Archipel bij nacht

De Hoop ggz start met spreekuren op Goeree-Overflakkee

De Hoop ggz is gestart met het houden van spreekuren op het eiland Goeree-Overflakkee. De spreekuren zijn bestemd voor mensen die kampen met verslaving of met psychosociale problemen. Vanaf 18 april 2011 wordt wekelijks op twee locaties spreekuur gehouden.

Op maandagen kunnen hulpvragers, bij voorkeur op afspraak, tussen 9:00 en 17:00 uur terecht in het Dagactiviteitencentrum van 'Pameijer Goeree-Overflakkee', Antoon Coolenstraat 100 te Sommelsdijk. Op donderdagen wordt het spreekuur uitsluitend op afspraak verzorgd van 9:00 tot 12:30 uur in Oude-Tonge, Emmastraat 24-A. Belangstellenden kunnen een telefonisch een afspraak maken via 078-6111222.

Dirk de Boer, hulpverlener Zuid-Hollandse Eilanden van De Hoop ggz in Dordrecht, verzorgt het spreekuur. "Op basis van een eerste gesprek wordt beoordeeld welke verdere acties er nodig zijn. Indien een opname bij De Hoop ggz in Dordrecht noodzakelijk is, kan de voorbereiding daartoe in de spreekuren plaatsvinden. Ook kan er, als een opname niet direct noodzakelijk is, tijdens deze spreekuren ambulante hulpverlening worden aangeboden", aldus De Boer.

Naast Goeree-Overflakkee wordt deze vorm van hulpverlening door De Hoop ggz ook geboden op Voorne-Putten en in de Hoeksche Waard.

De Hoop is een evangelische ggz-instelling. De Hoop ggz helpt kinderen, jongeren en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org.