Nu op de radio: Archipel bij nacht

De Kinderboekenweek komt eraan

Op woensdag 5 oktober 2011 start de Kinderboekenweek en deze duurt t/m 15 oktober 2011. Dit is dan alweer de 57ste Kinderboekenweek. Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over Superhelden.

Tjibbe Veldkamp schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. De Kinderboekenweek 2011 wordt een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn. Van Tiuri uit De brief voor de koning (Tonke Dragt) tot Iwan Olsen uit Pudding Tarzan (Olle Lund Kirkegaard).

Een superheld hoeft niet iemand met bijzondere krachten te zijn. Denk aan de dieren in de verhalen van Toon Tellegen, die met kleine daden zichzelf onsterfelijk maken. Vaak zijn het helden tegen wil en dank, zoals Harry Potter. Overeenkomst tussen alle kinderboekhelden is dat hun naam niet verloren zal gaan.
Bibliotheek Zuid Hollandse Delta heeft een spectaculair programma om alle Superhelden te eren. Alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta starten de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober 2011 om 17:30 uur met pannenkoeken en een film. De bibliotheken worden voor één dag omgetoverd tot restaurants en bioscopen. Zorg dat je erbij bent en meldt je nu aan.

Voor meer informatie of aanmelden ga ja naar www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl of loop even binnen in je bibliotheek.