Nu op de radio: Archipel Love Songs

De Omloop van GO hoort in de Plaat

23 Jaar Omloop in de 'Plaat' bracht veel vrijwilligers op de been en had een samenbindend karakter. Van heinde en ver kwamen de lopers, vrijwilligers en de supporters naar Ooltgensplaat. Alle verenigingen in het dorp, de middenstandsvereniging en de inwoners leverden een actieve en mooie bijdrage om het geheel tot een succes te maken. Voor 2013 heeft het bestuur, volgens de Dorpsraad Ooltgensplaat, een verkeerde beslissing genomen.

De dorpsraad is van mening dat de Omloop toch echt in Ooltgensplaat hoort. Zij ziet 2013 als een eenmalige 'uitstap' en hoopt dat de tocht in 2014 weer zoals vanouds in de 'Plaat' start. Daarom zal in Ooltgensplaat een ludieke actie worden georganiseerd die refereert aan de Franse bezetting. De Nederlandse vlag zal ondersteboven worden gehangen. Hiermee geven de Platenaren op een creatieve wijze uiting aan hun ongenoegen dat 'hun Omloop' is afgepakt en dat de start en finish niet thuishoren in Middelharnis.

De dorpsraad wil op een constructieve wijze er alles aan doen om de Omloop 2014 tot een groot succes te maken, maar dan wel vanuit Ooltgensplaat.