Nu op de radio: Archipel bij nacht

Delegatie uit Goedereede bezoekt Ladek Zdrój

Op 3 oktober 2011 vertrok een delegatie uit de gemeente Goedereede voor een meerdaagse reis naar Ladek Zdrój in Polen. De gemeente Goedereede heeft een stedenband met de gemeente Ladek Zdrój. Om deze band te verstevigen, bezoeken en steunen de gemeenten elkaar.

Van 3 tot en met 7 oktober reist een delegatie van onder andere college- en raadsleden op eigen kosten naar Ladek Zdrój om de stedenband te versterken. Ladek Zdrój is een gemeente in Neder-Silezië, in Polen, met een oppervlakte van ongeveer 22 vierkante km. De gemeente heeft ongeveer 9.630 inwoners, verdeeld over twee kernen.

De gemeente Goedereede onderhoudt sinds 1998 een stedenband met Ladek Zdrój in Polen. De stedenband met Ladek Zdrój ontstond vanuit de hulp en betrokkenheid na de overstroming van een deel van Polen in 1998. De wederzijds welwillende samenwerking groeide. Op 8 mei 2001 tekenden de burgemeesters van Ladek en Goedereede een overeenkomst om de samenwerking vast te leggen.

In april 2011 brachten vier vrijwilligers twee vuilniswagens naar Ladek Zdrój. Tijdens deze overdracht beloofde de gemeente Goedereede 5.000 tulpenbollen. Half september verstuurde de gemeente Goedereede de, door een plaatselijke agrariër geschonken, bloembollen naar Ladek Zdrój.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat; dit kan per e-mail via secretatiaat@goedereede.nl of telefonisch via (0187) 49 77 79.