Nu op de radio: Sport Lokaal

Demobus OV-chipkaart toert door Zuid-Holland

De OV-chipkaart demobus - de promotionele informatiebus van Arriva - staat van dinsdag 9 februari tot en met zaterdag 13 februari 2010 op diverse plaatsen in de regio Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. Niet toevallig dat deze weken de OV-chipkaart flink in de belangstelling staat in de regio Rotterdam.

Op 1 februari 2010 starten de provincie Zuid-Holland en Stadsgewest Haaglanden een gezamenlijke actie ter promotie van de OV-chipkaart in Zuid-Holland. Vanaf 11 februari is het openbaar vervoer in Rotterdam alleen nog toegankelijk met een OV-chipkaart. Men kan in de bussen van Arriva dus nog wel met een strippenkaart en papieren abonnement reizen.

De demobus wordt speciaal ingezet om reizigers en geïnteresseerden te informeren over de werking van de OV-chipkaart in het algemeen en in de bussen bij Arriva in het bijzonder. Tevens worden reizigers aangemoedigd er een aan te schaffen en te gaan gebruiken. Wie de demobus bezoekt krijgt antwoord op vragen als: Hoe werkt de OV-chipkaart? Welke kaart past bij mij? Waar kan ik een kaart kopen? Waar kan ik reizen met een OV-chipkaart? Hoe laad ik deze op? In de demobus kan men uitvoerig informatie krijgen over de OV-chipkaart in het algemeen en de situatie in de Arriva regio's in het bijzonder.

Het bezoekschema van de demobus ziet er als volgt uit:

Dinsdag 9 februari: 
09:30 - 12:30 Renesse; Kerkring
13:30 - 17:00 Ouddorp; Hofdijkseweg / Molenweg
Woensdag 10 februari: 
09:30 - 12:30 Oud Beijerland; Karel Doormanstraat
13:30 - 17:00 Heinenoord; Busstation
Donderdag 11 februari: 
09:30 - 12:30 Middelharnis; Zandpad
13:30 - 17:00 Oude Tonge; Busstation
 
*Tijden en locaties zijn onder voorbehoud.

Demobus ook op verzoek te boeken
Er is beperkt gelegenheid om de Arriva demobus op verzoek bij organisaties thuis te laten komen. Dit is speciaal bedoeld om speciale doelgroepen zoals ouderen op maat te kunnen informeren. Meer informatie over de Arriva OV-chipkaart demotour kunt u vinden op arriva.nl. Daarnaast kunt u uw verzoeken plaatsen door een mail te sturen aan goedereis@arriva.nl.