Nu op de radio: Koffie met...

Denk mee over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

De nieuwe gemeente staat de komende jaren voor nieuwe taken op het gebied van de Wmo. Zo zal zij o.a. de verantwoordelijkheid krijgen voor de dagbesteding van ouderen, voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychische problemen. Ook komt een deel van de begeleiding van deze mensen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Tot nu had de gemeente alleen de verantwoordelijkheid voor thuishulp en voorzieningen als traplift, scootmobiel en zo meer. Voor het uitvoeren van de nieuwe taken worden er nieuwe manieren gezocht om de vraag om zorg, dienstverlening en ondersteuning van burgers te beantwoorden. Veel gemeenten gaan daarbij niet langer uit van het principe van 'zorgen voor' maar het uitgangspunt 'samen zorgen dat', de hulpvraag wordt beantwoord.

Voor het uitvoeren van de nieuwe taken is het naar de mening van de Wmo-Adviesraad noodzakelijk om de burger daarbij als uitgangspunt te nemen. Zij organiseert hiervoor verschillende bijeenkomsten, 24 oktober 2012 in de Melishof te Melissant en 25 oktober 2012 in het ISGO gebouw te Middelharnis; beide dagen van 14:00 tot 16:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur. Opgave gewenst.

Ook kunt u door het invullen van een enquête op de website www.wmo-go.nl bekend maken wat u belangrijk vindt. Voor hen die geen mogelijkheid hebben de website te bezoeken kunt u bellen met 0187-483953, waarna u de enquête toegestuurd krijgt.