Nu op de radio: Archipel bij nacht

Diefstallen bij havens Herkingen

logopolitieIn de nacht van 17 op 18 september 2010 is de RHIB van de WSV Herkingen ontvreemd uit de haven. Na afloop van de verenigingswedstrijd, op zaterdag 18 september 2010 is hij door de wedstrijdleiding teruggevonden. De boot was gecamoufleerd met gras en hooi 'koud' gelegd tegen de dijk achter de Marina jachthaven. Op sleep is hij teruggebracht naar de vereniginghaven.

Na ontdaan te zijn van de camouflage en een goede schoonmaak beurt is hij veilig gesteld. In diezelfde nacht is een trailer ontvreemd van de Marina jachthaven. In de nacht van 10 op 11 oktober 2010 is vanaf de Marina jachthaven de RHIB ontvreemd, ditmaal met trailer. Van de dader(s) en boot ontbreekt ieder spoor.

Eind oktober las een oplettende ligplaatshouder van de Marina dat op Speurders de gestolen rubberboot daar te koop werd aangeboden. Na inschakeling van de politie werd bij een inwoner uit Oud-Beijerland de RHIB aangetroffen. Tevens had de man een aantal buitenboordmotoren en een kleinere rubberboot in zijn bezit welke vermoedelijk niet zijn rechtmatig eigendom zijn. De politie onderzoekt de zaak verder.