Nu op de radio: Archipel bij nacht

Diplomering 15 doktersassistentes op Huisartsenpost 't Hellegat

Foto

Op donderdag 7 januari 2010 zijn de eerste vijftien diploma's Triagist uitgereikt aan assistentes werkzaam op de Huisartsenpost te Klaaswaal en Dirksland. Naar verwachting zullen de laatste 6 diploma's in de komende maanden worden uitgereikt.

Met het behalen van deze diploma's is een flinke stap gezet in het kader van de voortdurende bevordering van de deskundigheid van de assistentes. Aangezien het werken op een HAP specifieke eisen stelt aan de assistentes, is deze opleiding in het leven geroepen. De opleiding bestaat naast een kennistoets uit trainingen op het gebied van communicatie in de breedste zin van het woord. Speciale aandacht hierbij gaat uit naar het beoordelen van geluidsbanden van door assistentes gevoerde gesprekken met patiënten. Op deze wijze wordt getoetst of het geleerde ook daadwerkelijk op de juiste wijze in de praktijk wordt gebracht.
In het kader van de voortdurende bewaking van de kwaliteit worden meerdere keren per jaar gesprekken van alle assistentes beluisterd en met de assistentes besproken, zodat voortdurend de kwaliteit kan worden gemeten.

Na de diplomering gaat dit beluisteren en beoordelen van geluidsbanden gewoon door. Het is een standaard onderdeel van het meten van de kwaliteit van dienstverlening. Het begeleiden van de assistentes naar het diploma is gedaan door Lenny Lingbeek van 'HAPSUPPORT'. Lenny geeft aan dat zij onder de indruk is van de leergierigheid van de assistentes en de wil tot voortdurende kwaliteitsverbetering.

De huisartsenpost HAP 't Hellegat is opgericht om te voorzien in spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren.