Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Dirksland gaat huishoudelijke containers bestickeren

Het komt steeds vaker voor dat illegale containers worden aangeboden. Voor deze containers wordt geen afvalstoffenheffing betaald. Daarnaast is het niet mogelijk te controleren welk huishouden op een verkeerde wijze het afval aanbiedt. Het college van de gemeente Dirksland ziet dit graag anders.

Vanaf maandag 25 mei 2009 start de gemeente Dirksland met de registratie van alle huishoudelijke afvalcontainers.

Registratie afvalcontainers
De containers worden geregistreerd door het gebruik van stickers met een streepjescode. Hiermee wordt duidelijk welke container bij welk adres hoort. Containers die na de registratie geen sticker hebben zijn dus niet gekoppeld aan een adres. Die containers worden ingenomen. De gemeente Dirksland volgt hiermee de gemeenten Oostflakkee, Goedereede en Middelharnis.

Voordelen van bestickering
Met de registratie vindt een koppeling plaats met de administratie van de afvalstoffenheffing. Daarnaast kan iedere inwoner, na lediging, gemakkelijk de eigen minicontainer(s) terugvinden. Ook kan de eigenaar worden achterhaald die op een verkeerde wijze of in een niet daarvoor bestemde container afval aanbiedt. Wanneer een als vermist opgegeven container toch wordt aangeboden kan men besluiten deze container niet te legen of in te nemen.

Gratis extra container
Ieder huishouden in de gemeente heeft recht op een set afvalcontainers. Recreatiewoningen en adressen met een verzamelcontainer vormen een uitzondering op die regel. De set afvalcontainers bestaat uit een groene container voor het huisafval (restafval) en een bruine container voor groente-, fruit-, en tuinafval. Gezinnen die uit zes of meer personen bestaan, kunnen gratis een extra minicontainer aanvragen. Ook om medische redenen kan een extra minicontainer worden aangevraagd.

Meer informatie
In de week van 20 april 2009 krijgen de bewoners meer informatie over de registratie en de stickers. Tevens ontvangen zij dan ook een antwoordkaart waarop zij aan kunnen geven of zij een extra container willen bestellen of hun huidige extra containers willen inleveren bij de gemeente.