Nu op de radio: Archipel Actueel

Diverse uitrukken voor KNRM

Foto

Zaterdag 25 juli 2009 om 13:20 uur werd de reddingboot Baron van Lynden van station Ouddorp door de meldkamer van de VRR (Veiligheids Regio Rotterdam Rijnmond) gealarmeerd voor een drenkeling bij de surfplas bij de Ossehoek. Voor deze actie werd ook de Griend ingezet. Tevens vloog de traumahelikopter en reden ook politie, brandweer en ambulance.

Net na het uitvaren van de Baron van Lynden kwam de melding dat de drenkeling aan de kant was, en dat verdere inzet van de KNRM niet meer nodig was. Het bleek achteraf te gaan om een ongeval bij de waterjump.

Zaterdag 25 juli 2009 om 20:44 uur werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs, van KNRM station Stellendam binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht aan de grond ter hoogte van de Korendijkse Geul bij boei nr. 4 op het Haringvliet. Na ongeveer 12 minuten was de reddingboot ter plaatse. Daar werd een zeilbootje aangetroffen buiten de geul die langs de Korendijkse Slikken loopt. De Torbay van de Hellevoetse Reddingsbrigade die ook ter plaatse was, heeft een bemanningslid overgezet en er werd een sleepverbinding gemaakt. Hierna werd het jacht, de Cerise van 9 meter lengte met twee personen aan boord, los getrokken en naar dieper water gesleept. De schipper van het jacht had zich vergist in de boeien en dacht dat hij al in de geul van de Bieningen zat.

Zondag 26 juli 2009 om 15:05 uur werd de Baron van Lynden door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een zeiljacht met motorstoring bij de GO 3 op de Grevelingen. Het bleek te gaan om het kajuitzeiljacht Solveig van 10 meter lengte met twee personen en een hond aan boord. Het schip had te kampen met een defecte brandstof opvoerpomp. Het jacht werd door de bemanning van de Baron van Lynden meegenomen naar Den Osse voor reparatie van de pomp.