Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Doet u graag iets voor een ander?

De SWO is op zoek naar mensen die hun enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per veertien dagen kan al heel veel goeds doen.

De SWO is een welzijnsstichting die het mantelzorgadvies op Goeree-Overflakkee verzorgt. Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is de SWO regelmatig op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers willen ondersteunen. U kunt zich bij ons opgeven als vrijwilliger. Bij de match wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke interesses. Hieronder een overzicht van de 'vacatures' die ingevuld mogen worden.

Regio Oostflakkee, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter / Ien van Rossum
Bezoekje brengen
Voor een oudere man, woonachtig in Oude-Tonge zoeken wij een persoon die af en toe gezellig een praatje wil maken.
Bezoekje brengen
Voor een oudere dame, woonachtig in Achthuizen, die zich vaak eenzaam voelt, zijn wij opzoek naar iemand die af en toe met haar koffie wil drinken en gezellig een praatje wil maken.

Regio Ouddorp, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter
Bezoekje brengen
Voor een oudere dame zijn wij opzoek naar iemand die haar sociale contacten wil versterken. Houdt u van een goed gesprek en veel gezelligheid?
Voorlezen (kruiswoordpuzzels)
Voor een oudere man in Stellendam, met een visuele beperking, zoeken wij iemand die van kruiswoordpuzzels houdt en deze wil voorlezen. Op die manier krijgt hij toch nog een kans deze op te lossen.
Bezoekje brengen
Voor een dame op middelbare leeftijd, woonachtig in Goedereede zoeken wij een vrijwilliger voor het sociale contact en de gezelligheid. Mevrouw is aan huis gekluisterd om gezondheidsredenen.

Regio Dirksland, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter / Ien van Rossum
Wie vindt het leuk om af iets te ondernemen met een kindje van 5 jaar, zodat de zorgende moeder wat tijd heeft voor bijvoorbeeld een bezoek aan de sportschool, kapper of dokter.

Regio Middelharnis, mantelzorg-/ouderenadviseur Carla Vermeulen
Voor een mevrouw uit Nieuwe-Tonge met depressieve klachten, zijn zij opzoek naar iemand die haar op een leuke manier wil coachen in het zoeken naar afleiding. Het doel van het contact is het praten over en het doen van leuke dingen.

Eilandbreed
Voor diverse oudere mensen zoeken wij vrijwilligers die mensen willen begeleiden bij controle in het ziekenhuis.

Wilt u andere mensen een handje helpen? Neem dan contact op met de SWO, Bernhardstraat 35, 3255 BB Oude-Tonge, contact: 0187-641344 / m.walter@welzijngo.nl