Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Doet u graag iets voor een ander?

Stichting Fier is op zoek naar mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per veertien dagen kan al heel veel goeds doen. Stichting Fier is een welzijnsstichting die onder andere het welzijnsadvies en het mantelzorgadvies op Goeree-Overflakkee verzorgt.

Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is Stichting Fier regelmatig op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers willen ondersteunen. U kunt zich bij hen opgeven als vrijwilliger. Bij de match wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke interesses.

Stichting Fier, Bernhardstraat 35, 3255 BB te Oude-Tonge, contact: 0187-641344 / m.walter@fiergo.nl.

Op is dit moment nodig:
Regio Oostflakkee, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter / Harmke Spoelman.
* Wandelen met een oudere vrouw. Een maal in de 3 weken wandelen met een oudere dame in Ooltgensplaat, zij zit in de rolstoel. Of een keer met haar boodschappen doen in Middelharnis.

Regio Ouddorp/Goedereede, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter.
* Bezoekje brengen bij een creatieve dame van middelbare leeftijd, woonachtig in Goedereede. Een vrijwilliger voor het sociale contact en de gezelligheid. Spelletjes zoals rummikub spelen bij een oudere vrouw in Stellendam. Men moet tegen rook kunnen.

Regio Dirksland, mantelzorg-/ouderenadviseur Mariëtte Walter.
* Bezoekje brengen. Voor een oudere vrouw, woonachtig in Herkingen, zoekt stichting Fier een persoon die af en toe gezellig een praatje wil maken.

Regio Middelharnis, mantelzorg-/ouderenadviseur Carla Vermeulen.
* Begeleiding bij zwemmen. Voor een 40-jarige vrouw met een verstandelijke beperking begeleiding bij zwemmen. Het gaat om hulp bij het aan- en uitkleden en begeleiding in het zwembad bij het zwemmen.
* Bezoekje brengen. Voor een dame van in de 70 zoeken zij iemand die een gezelligheidsbezoekje zou willen geven.

Eilandbreed
* Chauffeurs voor ziekenhuisbezoek en /of begeleiding in het ziekenhuis.
* Voor diverse oudere mensen worden vrijwilligers gezocht die hen af en toe een bezoekje willen brengen, gewoon voor de gezelligheid.
* Administratieve ondersteuning bieden bij ouderen of mensen die er moeite mee hebben of door omstandigheden het (tijdelijk) niet kunnen.

MaatjesProject
Het MaatjesProject Goeree-Overflakkee van Pameijer zoekt vrijwilligers die maatje willen zijn voor mensen met een milde beperking om samen leuke dingen te doen en/of op stap te gaan (bijvoorbeeld winkelen).
Bij interesse neem contact op via 0187-485897.