Donkere dagen offensief groot succes

Foto

Op woensdagavond 11 december 2013 vond in Nieuwe-Tonge, Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet het Donkere dagen offensief plaats. Het Donkere dagen offensief is een gezamenlijke actie van de buurtpreventieteams, de politie en de gemeente. De actie is gericht op het tegengaan van woninginbraken. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman liep mee met het buurtpreventieteam in Nieuwe-Tonge.

Tijdens de preventieactie is gelet op onder andere openstaande deuren of ramen, buitenverlichting rondom de woning en opvallende zichtbare waardevolle voorwerpen in woningen. Bij het aantreffen van een open deur / raam bij een ruimte zonder direct toezicht is een Wit Voetje neergelegd, met de boodschap: Dit had een schoenafdruk van een insluiper kunnen zijn. Er werd ook een begeleidende brief in de brievenbus gedaan met uitleg over de impact van woninginbraken en wat er tijdens de controle is geconstateerd.

Op maandagavond 16 december 2013 vindt er in het kader van het Donkere dagen offensief nog een gezamenlijke preventieactie plaats in Ouddorp en Stellendam.