Dorpsraad Ooltgensplaat doet mee aan Opschoondag

Op 29 maart 2014 is er weer een Nationale Opschoondag. De Dorpsraad Ooltgensplaat heeft zich voorgenomen om mee te doen aan dit landelijke evenement. Op veel plaatsen in het dorp en de buitengebieden ligt zwerfvuil. Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor dit zwerfvuil en daarom willen ze de handen ineen slaan om samen met u dit probleem aan te pakken.

De Christelijke school heeft al een toezegging gedaan om met een groep leerlingen op vrijdag 28 maart 2014 het zwerfvuil op het strandje van Ooltgensplaat aan te pakken. Ook in het dorp is het de bedoeling dit gaan doen op 29 maart. Hiervoor zoekt de Dorpsraad enthousiaste dorpenaren die hen hierbij willen helpen. De gemeente Goeree-Overflakkee verleent haar medewerking door afvalzakken, hesjes, papierprikkers en grijpers te beschikbaar te stellen. Verder zorgen zij ervoor dat het afval afgevoerd wordt.

Daarnaast heeft de Dorpsraad het voornemen de entree van het dorp op te knappen. Dit ziet er nu niet echt uit alsof iemand hier welkom geheten wordt. Er groeit veel onkruid tussen de stenen, verkeersborden staan scheef, bloembakken zijn groen en staan vol met te lage planten, paaltjes zijn grauw en grijs, terwijl deze wit zouden moeten zijn en ga zo maar even door. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor in willen zetten. U ziet ze hebben de plannen om het dorp er weer mooi uit te laten zien, maar kunnen dit niet alleen.

Weet u nog meer plekken in het dorp die een schoonmaakbeurt zouden kunnen gebruiken? Meld het bij de dorpsraad. Ze kunnen niet het hele dorp ineens doen maar zullen een aantal plekken uitkiezen.

Aanmelden voor deze dag:
• Via de Facebook pagina van Dorpsraad Ooltgensplaat.
• Via Bas de Vos bereikbaar op telefoonnummer 0187-632769.
• Per post. Adres Voorstraat 19, 3257 BC Ooltgensplaat.

De Dorpsraad ziet u graag op 29 maart 2014 om 09:15 uur bij MFC 't Centrum.