Nu op de radio: Archipel Actueel

Draagvlak voor een vliegveld in Oude-Tonge?

Binnenkort biedt de provincie Zuid-Holland de gemeente Oostflakkee een brief aan over de eventuele aanleg van een ‘luchthaventerrein' in de gemeente. Dit ten behoeve van een veld voor ULV's (ultralicht vliegtuig) aan de Schenkelweg in Oude-Tonge. Dit volgens een melding van de stichting U.L.V. Oude-Tonge.

De Vrije Lijst Oostflakkee (VLO) ziet dit onderwerp begin 2011 voor de tweede keer opdoemen. Jaren geleden speelde dit onderwerp ook al. Uiteindelijk was er toen onvoldoende draagvlak onder de bevolking voor een dergelijk initiatief. Ook de VLO kon zich toen niet vinden in de aanleg van een dergelijk vliegveld.
 
Het aanwijzen van luchthaventerreinen is echter een provinciale aangelegenheid geworden. Dit is voor de stichting U.L.V. aanleiding om het opnieuw te gaan proberen. De VLO staat nog steeds niet te springen om deze actie te ondersteunen. Zij verwacht namelijk niet dat dit de leefbaarheid van de omgeving positief beïnvloedt.

In het verkiezingsprogramma van de VLO staat dat zij inwoners meer inspraak wil geven over belangrijke onderwerpen. Het is echter te kostbaar om voor dit onderdeel een speciaal referendum te houden. Daarbij is het proces nog maar net in gang gezet.

De VLO vindt het wel heel belangrijk om te weten wat de inwoners van Oostflakkee van deze ontwikkeling vinden. Oostflakkee steekt meer in op recreatieve aspecten en daarbij zou een vliegveldje misschien wel een toegevoegde waarde kunnen zijn. Kortom de VLO roept mensen op hun mening te geven over dit onderwerp. Dit kan door het invullen van de poll op de website http://vrijelijstoostflakkee.web-log.nl. Het is daarnaast ook mogelijk de mening via de e-mail te motiveren. De VLO wil de respons gaan gebruiken om al tijdig een reactie aan de provincie te kunnen sturen. Via de VLO-site worden inwoners van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden.